lørdag 11. januar 2014

Igjen en flott villmarksdag!


Det er et virkelig lyspunkt i en ellers mørk januarmåned, denne villmarksdagen. Igjen et virkelig flott arrangement som Haugesunderen Jan Kåre Ness står bak, med gode hjelpere.

Flott gjennomført med høy klasse på naturfoto, film og foredrag. Virkelig artig er det å se lokale naturfotografer vise oss slik kvalitet.

Først ut i dag var "Ørnemannen" Dag Brynjelsen med et glimrende foredrag og flotte bilder (bilde øverst) om havørna på Haugalandet som han har fulgt siden den reetablerte seg her. Deretter Jan Kåre Ness sine bilder fra det åpne naturlandskapet Extremadura i Spania. Et særegent fugleliv og flott landskap fikk vi se.

Sigurd Halvorsen med bilder fra det sørlige Afrika

Sigurd Halvorsen tok oss så med til Afrika, nærmere bestemt Namibia og Botswana. Flotte bilder av landskap, dyr og fugler fra forskjellige deler av disse landene. Afrika frister!

Etter langpausen var det Karmøys egen naturfilmskaper Ole Jakob Vorraa sin tur. Han viste oss spennende råfilmmateriale han jobber med for tiden og fortalte oss om prosessen og hvordan han jobber. Svært interessant og lærerikt for de av oss som ønsker å filme litt på tur. Han er en virkelig kapasitet Ole Jakob Vorraa!

Ole Jakob Vorraa viste råfilmmateriale

Jan Kåre Ness avsluttet foredragsserien med flotte bilder og film om øyenstikkeren. Flere forskjellige arter ble presentert, både lokalt og fra andre steder i Europa.

Jan Kåre Ness med øyenstikkerbilder og -film

Fem foredrag på seks timer. Det var godt oppmøte. Flere enn i fjor ble det sagt. Kolbjørn Pedersen vant den utlyste fotokonkurransen og fikk dermed en pen premie fra Stavanger Foto som hadde stand på Villmarksdagen. Jeg tror jeg kom på sisteplass.

Ett år til neste villmarksdag. Det er bare å komme! Du må ikke gå glipp av dette arrangementet neste gang!

2 kommentarer:

Sollemor sa...

Ser ut som spennende foredrag :-)

ANITA sa...

Ja.Fint med litt faglig input!Hilsen Anita.Psst..ang været..snør her nå..så håper det holder til jeg har fri fra jobb.Da er det rett til fjells:))Ha en strålende aften!

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.