onsdag 21. mai 2014

Forberedelser m.m.


Det er nok å gjøre om dagen. Hektisk på jobb og en saftig bunke prøver som skal rettes og ny prøve forberedes. Det gjør seg ikke sjøl.

Som om ikke det er nok så røyk harddisken på den ene pc'n her om dagen. Da får man i trynet at man ikke har god nok rutine på å ta backup. Heldigvis ser det lyst ut, i allefall var karen på PC-verkstedet positiv på telefonen i dag. Det meste kan reddes mente han. Det er endel turbilder som da berges selv om det koster noen grunker.

Ellers så er service på bilen bestilt. Tar ingen sjanser når flere tusen kilometer skal tilbakelegges i løpet av sommeren. Da er det greit å kunne stole på at bilen er tipp-topp når jeg starter. I tillegg er endel fotoutstyr på vei i posten. Bl.a. flere batterier til speilreflekskameraet samt et nytt kompaktkamera med ok optisk zoom. Jeg orker ikke bære på store brennvidder til speilrefleksen.

Skulle det mot formodning skjære seg underveis i sommer med det som er planlagt så er det greit å ha alternative turområder klare. Jeg pakker derfor med ekstra kartverk som jeg har liggende klare i bilen. Ellers får jeg kjøpe inn lokalt der jeg måtte havne.

Nå er det aller meste av turutstyret også klart. Bare småtterier når det gjelder fiskeutstyret som gjenstår. Vil ha dobbelt av alt der + ekstra av det meste.

Turmessig framover mot juni nå så blir det tur til helga, fredag til søndag med valgfag friluftsliv jeg underviser. "Eksamensturen" som vi kaller det. Den går til Olalitraktene i Etnefjellene. Telt og lavvoliv. Det blir artig. Rapport kommer her på bloggen søndag kveld.

Kristihimmelfartshelga blir det langhelg på meg. Blir været ok antar jeg det blir siste fjelltur i Etnefjellene før jeg reiser nordover. Pinsen som kommer helga etter bruker jeg nok trolig til de siste forberedelsene og organisering. Bilen skal tross alt pakkes for 8 uker på veien. Ally skal også ha plass der.

Jeg krysser fingrene for at de siste ukene nå går som planlagt og at ingenting uventet skulle dukke opp å forkludre alt. Reisefeberen er stigende.

2 kommentarer:

LarsenFoto sa...

Å kjenner meg så alt for godt igjen i det harddisk tullet.. Min krasjet også i vinter, det ble dyrt ja! Men fikk takk og lov reddet litt bilder. Håper du får igjen alle data! :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Alt ble heldigvis reddet! :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.