søndag 30. november 2014

Modifisering


Påfyll av nye sluker er noe som gjøres gjennom den mørke årstiden hos en ivrig sportsfisker som undertegnede. Vil jo ikke gå tom for de beste.

Tre stykker ble med hjem fra "godtehyllene" hos Salar sist uke. Den røde Aura Flake fra Sølvkroken er fra i år av et must i slukskrinet mitt. Jeg har hatt et virkelig godt fiske med den inneværende sesong bl.a. på en fisketur i Sveio sist vår (da jeg "oppdaget" denne fiskefangeren) og for ikke å glemme turen inn til røye- og ørreteldoradoet på Laksefjordvidda i sommer. Der viste den seg virkelig fram.

Det er med et øye påmontert denne sluken har blitt fiskefanger synes jeg. Har ingen statistikk på det, men et øye på sluken virker som en trigger til bett kan det virke som. Det er min erfaring til nå. Jeg vet at flere som leser bloggen min også praktiserer dette. Det er kanskje noe for Sølvkroken å bite seg merke i.


Nå blir derfor alle slike sluker hos meg påmontert et øye. Over øyet legger jeg en god dråpe lakk. Da sitter det godt og lenge fast. Treblekrokene skal byttes ut på ovenstående sluker. Det er fast prosedyre hos meg fra denne sesongen av.

11 kommentarer:

Sven Richard Møller sa...

Selv om jeg ikke bruker sluken så ofte Bjarne er slikt interessant uansett. Det hadde vært morro å faktisk hatt statistikk på slikt!

Sollemor sa...

Takk for tips :-)

Bjørnar Vihovde sa...

Er det tilfeldig at du monterer øyet fremme på sluken? Mener å ha lest at fisken bruker øyet som et "angrepspunkt", så da kunne gjerne øyet vært montert bak hvor kroken sitter?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Er nok mer tilfeldig, estetisk, Bjørnar. Vet at noen også limer de midt på "kroppen". Er sikkert noe i det du nevner der at øyet angripes og at det da kanskje gjør seg best bak ved kroken. Ikke dumt å prøve kanskje. Takk for tipset.

Jostein sa...

Interessant! Hvor får du kjøpt lim + øye?

Kjell Gunnar Klaksvik sa...

Interessant tips! Skal se om jeg får kjøpt slike øyer - så skal jeg gi det et forsøk til neste sesong! :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Sportsfiskeforretninger som selger utstyr til fluebinding bør ha slike øyne. Jeg bruker fluebindelakk over øyet. Kan også limes på med superlim. Jeg har fått tak i disse øynene hos Salar Sportsfiske.

Anonym sa...

Genialt! Jeg likte virkelig de slukene der! Skal teste dem ut neste sesong. Skal prøve å lime på øyne rett ved krokfestet.

Thor magne Klingen sa...

Svart og signalrød er en dødelig kombinasjon, og spesielt i Nord-Norg etter min erfaring. Jeg kan anbefale jensen sild 12 gram i disse fargene. Tatt mye fisk fin fisk på den. Den er et godt alternativ i sterk vind, eller varme dager da den kaster veldig langt og går noe dypere enn mange andre sluker.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Jeg også vil prøve øyne ved krokfeste neste gang jeg modifiserer sluker.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Det er et godt tips, Thor Magne! Jeg har fått pen fisk på den i 18g bl.a. i Femundsmarka :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.