lørdag 11. juli 2015

Teaser Rogen/Bredåsjøen 2015


Jeg måtte over grensen for å bikke kilogrensen på ørret i sommer. To ganger til og med, ble det "kilosöring"!

Her er en liten smakebit på hva det kommer mer av mot slutten av sommeren her på bloggen. Turen i Rogens Naturreservat i Jämtland bar preg av mye dårlig vær og mye padling i motvind. Tror det var kun i morges at jeg opplevde en svak medvind, over Käringsjön, på hele turen, ellers motvind eller altfor mye vind, generelt.

Etter nesten to døgns opphold på en holme i innsjøen Rogen tok jeg til slutt sjansen på å krysse sjøen tidlig i morges. Det gikk, igjen, bra heldigvis. Var i tvil en stund der, men over kom jeg sliten og våt, men svømme måtte jeg ikke.

Likevel en flott 10-dagers tur til tross for det til dels dårlige været. Her noen visuelle smakebiter:

Leir ved innsjøen Rogen

Veldig pen abbor som tok på litt utradisjonelt redskap (!) til arten å være

Skybrudd over Bredåtjärn

Ut på Bredåsjön med Stor-Svuku i Norge i det fjerne

Äntligen! Kilosöring!

Ned mot utoset til Bredån

Iskald julikveld ved Rogen

2 kommentarer:

Wilderness sa...

Hei,

Det ble Rogen tur på deg i år også ser jeg :) Vi har jo fått tips fra deg på Fjellforum.no om turen vår som starter førstkommende helg.Vi hadde tenkt å droppe Bredåsjön, men kunne vært interessant å høre hvordan det gikk med bæring fra Rogen og hit for din del. Tok det lang tid? Ble det to bæringer? Gikk du stien eller padlet du (ser slik ut fra bildene) Bredån og bar siste strekk? http://kso2.lantmateriet.se/?e=365331&n=6909408&z=10
Kjedelig med så mye motvind og dårlig vær, det meldes sol på yr og regn på storm neste uke for vår del, så umulig å vite (som vanlig i Norge :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei. Beklager seint svar her, men oppdaget dette nok etter at dere la i vei. Håper dere fikk en fin tur. Jeg bar kanoen opp til håen i Bredån og padlet opp halvveis i denne og bar opp til Bredåtjärn, derfra videre opp til Bredåsjön. Skal beskrive bæringene litt mer i blogginnlegget om turen seinere i sommer. :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.