lørdag 14. januar 2017

Utsikten


Med en forkjølelse i kroppen ble det kun en liten skogstur i formiddag. Turen gikk inn i skogen, nord i by'n.

Dette er mine barndoms skoger og her er jeg rimelig kjent. I formiddag gikk riktignok turen opp til et utsiktspunkt som jeg kun i voksen alder har besøkt. Mange år siden sist nå og det passet med en tur, rimelig kort vei som det er dit.

Stien går under trefallet her

Ufyselig føre på stien etter mye nedbør siste dagene og et snøfall sist natt. Ikke alltid lett å se hvor føttene skal plasseres da.

Tyskerbunkersen er et fint utsiktspunkt i dag

Som sagt er det ikke lange biten opp til bunkersen fra krigens dager som nå fungerer som et fint utsiktspunkt i skogen over Bleikemyr, nord i Haugesund. En liten halvtimes tid brukte jeg i dag fra Solandsbakken barnehage der skiltingen mot Tjelltjørn begynner. Det er denne stien man følger gjennom skogen et stykke før et lite skilt langs stien forteller hvor oppstigningen til tyskerbunkersen starter.


Det var nok langt bedre utsikt da tyske soldater speidet utover her under krigen. Tipper at det nemlig ikke var mye skog her da og i alle fall ikke den hersens buskfurua som er plantet ut i byheiene i Haugesund. Hvem kom på den "geniale" ideen i sin tid?

Utsikt over Haugesund og havet vest der ute. Bleikemyr nærmest

Fra bunkersen er det mulig å følge en sti sørover og komme ned på Kattanakkvegen. Da slipper man å gå samme sti tilbake og man får en liten rundtur gjennom skogen.

Ikke mye fugleliv i skogen i formiddag den drøye timen jeg var ute. Noen meiser så og hørte jeg samt en flaggspett som fløy fra tre til tre i furuskogen.

I morgen er det meldt bedre vær. Blir en litt lenger tur da, litt lenger nord, forkjølelse eller ei.

PS: Klikk på bildene for å se dem i større versjon.

1 kommentar:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.