Sider

lørdag 14. april 2012

Formiddagstur

Var avgårde i åttetida i morges. Det var meldt flott vær utover dagen og jeg ville være på plass i god tid før finværet kom. Overgangsvær er gjerne godt fiskevær. Joda. Et tjuetalls sjøørreter bekreftet det, men ingen store. 700g veide jeg den største til i håven. Alle som en fikk svømme videre.

Denne var størst i dag

Stille overgangsvær

6 kommentarer:

Fredrik Lunde Svendsen sa...

Du er utrolig effektiv bjarne, har aldri møtt en slukfisker som sluker så mye fisk som deg :) Godt du sleppe de fri ellers hadde det vært lite til overs for slike som meg :))

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Det er veldig bra med sø i denne fjorden. 2-3 over minstemålet på denne turen, de fleste på 2-4 hekto. I ei bukt så jeg sø ta tørt også. Artig å se.

JTH sa...

Hei, virker som du får det meste av sjøørreten opp av vannet, så lurer litt på hvilken type sen og eventuelt hvilke kroker du bruker?
Forresten veldig inspirerende og fin blogg!:)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei JTH
Veldig hyggelig at du liker bloggen. Til sjøørretfiske bruker jeg 0,13mm multifilamentsnøre (PowerPro) på snella med ca. 0,5m fortom i 0,24mm monofilament. Fortom er ikke et must. Du får fisk uten også.

Av sluker går det oftest i skjesluker og da utmerker møresilda 10g seg. Jeg bruker mye den som er såkalt holografisk med svart rygg. Også den med blå rygg har jeg tatt mye på. 10g Viking Herring har også en fin gange i vannet og har tatt mye fisk. Nå på vårparten fisker jeg alltid veldig grunt (starter innsnellingen nesten med en gang sluken tar vannet). Ørreten går gjerne helt inn på grunna (20-30cm vann). Der det er grunne områder med tareklaser, grusområder, såkalt leopardbunn, sand og større skjær og steiner er fine plasser for sjøørretfiske. Langgrunne bukter likeså.

Skitt fiske! :)

JTH sa...

Takker for fyldig og god svar:)
Når jeg sa kroker tenkte jeg mest på selve kroken på sluken.
Har nemlig slitt litt med å få kroket sjøørreten skikkelig, og har i den forbindelse mistenkt at jeg kanskje bruker for dårlige/sløve kroker. Hører også at enkelte umiddelbart skifter til bedre kroker på slukene de kjøper. Er dette noe å henge seg opp i tror du?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei igjen
Nei, jeg har ikke det problemet. Jeg bytter ikke treblekrokene før de er slitt. Kjøper da nye. Krokene som følger møresilda nå synes jeg faktisk er bra holdbare. Jeg gjør også alltid et lett tilslag når ørreten tar sluken. Ikke for tidlig, ikke for seint. Ved smånapping stopper jeg ofte innsveivingen et brøkdels sekund. Det kan ofte være medisinen har jeg erfart. Større fisk kan også smånappe.

:)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.