Bloggeren


Utdannet adjunkt med tilleggsutdanning og underviser i ungdomsskolen i fagene matematikk, naturfag og valgfag friluftsliv. Bor og jobber i Haugesund, Rogaland.

Har drevet tradisjonelt og enkelt friluftsliv siden guttedagene der sportsfisket har vært og fremdeles er hovedinteressen. Fiskestanga er nesten alltid med på tur. Fotoapparatet alltid.

Bruker svært mye av fritiden på tur, både korte og lengre turer. Trives best på barmark og på åpent vann, til fots eller i kano, med ryggsekk og telt. Aller best er trivselen i fjellet på jakt etter gode naturopplevelser.

Ta gjerne kontakt skulle det være noe du lurer på.

16 kommentarer:

Kjell sa...

Hei!
Ser du er mye i Etnefjellene. Er du mange plasser der eller har du faste favorittvann du oppsøker?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei Kjell!
Ja, Etnefjellene besøkes flere ganger i tursesongen min. Er flere plasser både i Sørfjellet og i Midtre Etnefjell. Noen vann jeg liker godt å campe ved er Høylandsvatnet, Lysevatnet og Krokavatnet.

Unknown sa...

Hei!
Vet du om der er mobildekning på laksefjordvidda, eller må jeg ta med meg Satelitt telefon. planlegger en flere ukers tur med familien.

Kjell sa...

Sånn jeg kjenner Laksefjordvidda så er det mye 2G. Bedre på enkelte høyder i terrenget mens akkurat rundt vann kan det være fraværende. Se Telenor og telia sitt dekningskart.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

På høydedragene hadde jeg dekning, men nede langs vassdragene var det knapt der jeg var.

Unknown sa...

Tusen takk for svar!

Anonym sa...

Hei Bjarne,
Jeg føler næsten vi er på fornavn, selvom vi ikke har mødtes endnu. Jeg er en rastløs Dansker med en forfærdelig fjeldfeber der ikke vil gi seg:-)
Jeg må komme mig kort til sagen. Jeg havde planlagt for 4 dage på Vikbekkfjellet fra nu på fredag til og med mandag. Men så ser jeg igår, at der er lukket for fiske grundet reinsjakta....
Hva nu? Jeg har udset mig 2 alternativer. Enten bliver det Haukeli med start i Ulevå, ellers bliver det ind mod Sloaros med start i Hovden.
Jeg ved jo at du har været begge steder (jeg har fulgt bloggen din fast de sidste 6 år!), hvad ville Bjarne ha gjort?
Beste fjell hilsen
Peder Hvidberg
Usansynlig glad fiskekar og turgåer.

Anonym sa...

Hei! Veldig fin blogg og mye god lesning her. Jeg er spesielt interessert i innleggene om Femundsmarka. Jeg har kun vært i Muggavassdraget før, men kan nå tenke meg Grøtåa og Kratlan. Hvor lang tid antar du at man bruker på å gå fra Haugen til Grøtådalssetra med jevnt tempo? Og hvor lang tid fra Grøtådalssetra til Kratlan?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Heisann!
Takk for bloggskryt. Fra Haugen til Kratlan tar du på en dag er du i ok form. Mer nøyaktig tidsmessig er vanskelig å si. Fram til setra er det tydelig sti, men inn i Kratlan langt mer steinete og du vil bruke lenger tid per kilometer. Du bør uansett sette av en hel dag helt inn til Kratlan.

God tur! :)

Kim helsø sa...

Fantastisk blogg��������Takker å bukker⭐️⭐️����

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelig skryt, Kim! :)

Mikkel Haugen sa...

Hei Bjarne!

Jeg ser du har vært innom parkeringsplassen ved tinnhølen flere ganger. Har du muligens enda flere bilder av denne som du ikke har publisert?

Mikkel

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei Mikkel!
Nei, jeg har nok ikke det dessverre. Var det noe spesielt du tenkte på? Jeg tar kanskje turen dit i sommer.

ninic.sinisa sa...

Generelt,veldig fint blog.En av de fineste som jeg sett..Veldig bra..Mange flotte bilder og historie,kommer å bruke litt tid for å se på alt..

Anonym sa...

Hey är en svensk som bor på stord väldigt intresserad av fiske..min fråga är hvor köper ja fiske kort för det vann vid sveio

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei. Sjekk inatur.no for fiskekort i Vigdarvatnet eller se denne her på bloggen: https://bjarnesturblogg.blogspot.com/2018/02/fiskekort-pa-haugalandet.html

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.