Grenselangs

Her på denne siden har jeg samlet turene jeg har hatt til dette fascinerende grenselandet rundt innsjøen Femund og inn over svenskegrensen mot øst. Et fantastisk spennende og egenartet landskap er dette med utallige innsjøer, vann og tjønner som kan gi virkelig fin fisk. Femundsmarka nasjonalpark på norsk side av grensa og Rogen Naturreservat på svensk side er de to store verneområdene her.

Nedenfor finner du lenker (under bildene) til turene mine de siste årene i dette flotte naturområdet og traktene rundt Femund. Du finner dem i kronologisk rekkefølge. God tur!7 kommentarer:

Unknown sa...

Hei! Vi er et par stykker som skal tilbringe 14 dager i området rundt Vonsjøen til sommeren. Har du noen tips om vann vi burde/ikke burde besøke når vi er i området? Og tror du vi er optimistisk når vi tenker å gå turen Svukuriset - Vonsjøen i ett strekk med _tung_ sekk? Har bare vært på helgetur med kano i Femundsmarka før, da med utgangspunkt i Halvorsjøen, så har ikke så mye erfaring med å gå i terrenget i området!

Frank sa...

Kommer litt ann på hvor spreke dere er......
Om du leser turen vår (meg, Jonny og Bjarne) fra 2016 ser du at vi gikk fra Skogtjønna på Røvolfjellet, og inn til Rundtjønna i Kratland i en etappe.
Bjarne har ikke overdrevet når han skriver at vi var utslitt ved ankomst, snarere tvert imot, personlig gikk jeg siste kilometer kun på "jernvilje"
Turen du beskriver hadde jeg tatt over to dager, med mindre dere er veldig spreke, god tur.
Frank

Unknown sa...

Takk for svar! Vi er ca 50/50 fordelt på sprek og turvant, og ikke veldig turvant, så da er det sikkert greit å ta det over 2 dager! Vi går jo med telt og lavo på lasset, så da kan man like gjerne kose seg litt!

Frank sa...

Min sekk var da pakket for 14 dager, og lå da rundt 28-29kg, i tyngste laget etter min mening.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Som Frank skriver så ville også jeg tatt turen inn over to dager. Går dere fra Svukuriset turisthytte og over Stor-Svuku så er det en mils vei til Grøtåa. Fine campplasser der dere kommer ned til Grøtåa.

Alle tjønnene i Kratlan inneholder finfin fisk, men man skal ha litt flaks med forholdene også. Det er ikke dumt å legge leiren i øvre deler av Kratlan tror jeg. I 2015 og -16 hadde vi leir ved ved Rundtjønna. Strategisk bra plassert tror jeg. Min største fra Kratlan er tatt i nettopp Rundtjønna.

God tur og skitt fiske! :)

Unknown sa...

Takk for det! Alltid greit å få litt tips fra folk som har vært i området før, spesielt når man skal jakte på storfisken! ;)

Anonym sa...

Oppdaget bloggen din ved en tilfeldighet. Her ser det ut til å være mange fine turer! Gode beskrivelser og bilder som er til inspirasjon. Takk!

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.