lørdag 7. juli 2018

Teaser Rogen-Femundsmarka 2018


Fra et rom på Røros Hotell kommer en liten smakebit fra sommerens 14-dagers kanotur fra Käringsjön i Sverige til Synnervika i Norge.

Noen dagers luksusliv på hotell i bergstaden Røros unnes undertegnede. God mat og god drikke før turen igjen legges ut i villmarka søndag ettermiddag.

Nedenfor får du noen smakebiter fra årets kanotur som tok meg og Frank fra Käringsjön i Sverige, via "labyrinten" til Rogen, videre til Reva og opp i Revsjøen. Her parkerte vi kanoene noen dager og tok beina fatt opp til øvre deler av Mugga. Tilbake igjen ved Revsjøen la vi kursen gjennom de fantastiske Styggsjøaene og over til Litlsjøen. Derfra til Øvre Roasten, Vassviktjønna og de siste dagene på Røvolfjellet, der vi traff fiskekompis Johnny med sin Elizabeth.

23 bæringer og "drainger" totalt ble det, i til tider rimelig tøft terreng. Ingen uhell å snakke om ser man bort fra undertegnedes kanovelt(!). Rimelig godt fiske også til tross for høye temperaturer i vann og luft. Hyggelige mennesker møtte vi også disse dagene. Hei til dere!

Turen skulle etter planen blitt avsluttet med en kanoetappe fra Storvika til Haugen og derfra med Fæmund II til Synnervika, men pga. høy sjø tok vi ikke sjansen og ringte hyggelige Tommy Berndtsson som skysset oss til Synnervika.

Fra veien inn til Käringsjön

På Rogen retning Femundsmarka

Lite vann i Revapassasjen

Revsjøen sett fra nord

Frank med 9 hektos Muggaørret

Abbor i Styggsjøan

7 hektos abbor fra Styggsjøan

Livet er herlig ved Litlsjøen

Ørretfangst fra Litlsjøen

Fant de første modne moltene 3 juli!

En kilometer bæring fra Vassviktjønna til Skogtjønna

Solnedgang bak Røvola

Tommy kjørte oss fra Storvika til Synnervika

Det blir en fyldig rapport seinere i sommer fra denne turen med langt flere bilder og rutebeskrivelse.

Stay tuned!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.