søndag 13. august 2023

Herlig sommer på Sørlandet!

 

Det ble over 7 uker på Sørlandet i sommer i stort sett godt sommervær og med brukbart fiske.

Oppholdet denne sommeren ble så og si akkurat som planlagt og gjennomført. Et par småting fikk jeg ikke utført, men i det store og hele ble det vedlikeholdet som stod på planen gjort. Det som ikke ble gjort løper ikke i fra. Det kan gjøres neste gang turen går sørover.

Flotte naturopplevelser ble det også i sommer der jeg så både sel og niser på ganske så nært hold. Fisket var dog litt trått den første uka, men tok seg etter hvert opp.

Det ble godt med makrell som jeg håpet på både til mat og agn i krabbeteina. Både lyr, sei, torsk, hvitting kunne noteres blant fiskeartene som jeg fikk, samt en breiflabb. To lyr på rundt 5 kilo hver var tyngste fangst i sommer. Breiflabben bikket kanskje 4. Breiflabb har jeg ikke fått før, så det var moro.

Jeg hadde gledet meg til mange makrellmåltider i sommer og det ble det også. servert både stekt, varmrøkt og som makrellkaker.

Værmessig så var jeg nok i den landsdelen som slapp rimelig godt unna det verste været i sommer. Det startet tørt, men så fikk vi akkurat nok nedbør gjennom juli, med et flust antall soldager i mellom gråværsdagene. Uværet "Hans" gav solid nordvestlig vind et par dager. Bildet nedenfor er fra 26. juni. Et fascinerende uvær som kom inn fra sørvest med styrtregn og torden.

Krabbemåltider ble det også flust av, men etter hvert så ble jeg litt lei. De første ukene hadde jeg meg 2-3 krabbemåltider i uka. Ikke så mye mat i krabbene så tidlig på sesongen, men nok til et par brødskiver hver gang. Rekorden i sommer var på 26 krabber i teina. Da hadde den stått full av makrell i 3 netter. 

I løpet av de 50 dagene oppholdet på hytta varte i sommer, ja så var jeg nok i snitt på sjøen hver dag. Noen dager med mye vind og stor sjø hadde jeg landligge, mens andre dager var jeg på sjøen både 2 og 3 ganger om dagen. Det var flere magiske morgener på blikkstille sjø jeg opplevde.

Bildet nedenfor er fra siste turen med båten inn mot båtrampen i Tjømsvågen i Lindesnes, der jeg tok båten opp på hengeren bak bilen. Turen hjem tok fire og en halv time og gikk helt smertefritt.

Neste turen sørover på Sørlandet blir i oktober er planen, i skolens høstferie. Den turen gledes det allerede til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.