torsdag 2. mai 2013

Turfrokost


Jeg har aldri vært noe frokostmenneske. En kopp kaffe eller to, ja, men ikke frokost. Stort sett. På tur må jeg tenke annerledes. Kaffe der også, for all del, men jeg må også få i meg energi til dagens økt. Skal jeg bare tusle i nærheten av leiren er det ikke så farlig og jeg kan vente til lunsjtid, men skal jeg forflytte meg med tung bør på ryggen fra morgenen av, må jeg få i meg noe energirikt til frokost.

Tidligere i år var det tilbud på nærbutikken min. Porsjonspakker med havregrøt til 5-6 kroner pakken, tror jeg det var. Handlet inn for et par turuker da. Normalt er ikke dette noen favorittfrokost i heimen, men det duger okey på tur. Da må jeg også ha i litt tørrmelk, et lite smørøye og sukker og kanel. Nestle Viking sin tørrmelk er grei. Den bruker jeg også i fiskesuppa. Litt rundere smak. Vet jeg at det blir en tøff vandring så tar jeg gjerne to porsjonspakker havregrøt til frokost. I mildere terreng eller lett forflytning holder det gjerne med kun en pakke. Det må sies at jeg har litt å gå på, kroppslig sett. Jeg legger opp litt reserver over vinteren.

Jeg varierer gjerne frokostene så godt jeg kan på tur. Knekkebrød, Wasa Husman, er fin som alternativ, men dette er gjerne forbeholdt de første dagene på tur. Knekkebrød veier lite, men tar litt plass. Knekkebrød fungerer også fint til lunsj, et par stykker gjerne. Skulle det bli overflod av fisk, så spiser jeg gjerne det også til frokost, eller sper på frokosten med fisk. Det funker det også.

Er det noen av leserne som har andre, lette frokostalternativer, gjerne smakfulle, så lytter jeg øre.

6 kommentarer:

  1. Tillater meg å kopiere frekt og freidig fra boken "Friluftsliv i vinterfjellet" skrevet av Mats Douglas Melbye:

    "Frokostblanding:
    - 250 g havregryn
    - 100 g havrekli
    - 150 g corn flakes (knuses)
    - 20 g kokos
    - 50 g nøtter (hakkes)
    - 100 g rosiner
    - 15 teskjeer morsmelkerstatning (evt. tørrmelk)
    - 12 teskjeer sukker

    Vekten er ca. 700 g. Volumet er ca 1,4 liter. Næringsinnholdet per 100 g er ca. 400 kcal. Dette holder til frokost i 7 dager.

    Tilberedning
    1) Tilsett blandingen ønsket mengde varmt eller kaldt van. Dette blir en slags melk pga. morsmelkerstatningen.
    2) Gi blandingen et opkok med noe mer vann enn frokostblanding, og det blir en grøt med mye godt i!

    Velger du tørrmelk i stedet for morsmelkerstatning blir blandingen mindre søt og har ikke fullt så mange kalorier."

    - Torti -

    SvarSlett
  2. Hmmm..ja..ser ut som du har tenkt vel.Jeg spi.ser alldrig frokost men kaffe må jeg ha.
    Tror eg ville gått for havregryn.Eg skal ha meg med 4 pakker til syden..heh heh..metter 4 timer..gode kalorier osv.
    Misunner deg sommerturen din.Hæper du er online ldeler av turen så vi kan følge deg:-)
    Alltid gøy å lese det du skriver:-)

    SvarSlett
  3. Enig med de som etterlyser frokostblanding. Real sin funker bra.

    SvarSlett
  4. Takk for gode innspill. Real sin har jeg prøvd. Ikke så veldig begeistret for den egentlig, men den gikk ned. Å lage frokostblanding selv har jeg gjort tidligere, men jeg er litt lat der. Har vært borti den oppskriften tidligere, men takk likevel, Torti.

    :)

    SvarSlett
  5. Jeg spiser som regel ikke frokost, men spiser mye middag på hverdagene. I helgene varierer det, men som regel pleier jeg å spise havregryn med melk til frokost og kvelds, i helgene.

    Hva med å lage havregrøt på tur?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg lager havregrøt på tur, Sindre. Porsjonspakker.

      :)

      Slett

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.