søndag 26. mai 2013

Ytre Etnefjell mai 2013


Var litt i tvil om hvor turen skulle gå denne helga, men at det skulle bli i de ytre delene av Etnefjellene var sikkert. Rett fra jobb klokka to fredag var det i vei østover. Sekken ferdig pakket.

Finværet var meldt med flotte temperaturer. Nå gjaldt det bare at isen var gått. Det var den såvidt. På vannet som var hovedmålet for turen lå det fremdeles is, men langs omtrent en tredjedel av bredden var det godt fiskbart. Da er det alltid håp.

På vei oppover i Ytre Etnefjell

Langs nordbredden er det fiskbart

Jeg fant snart Bernt Jarle, som jeg visste også skulle opp hit denne helga. Han hadde funnet en fin campplass ikke mange meterne fra vannet.

Ettermiddagsturen langs nordbredden resulterte i en slank 4-hektos fjellørret. Den ble middag. I det fullmånen kom opp ved solnedgang tok Bernt Jarle inn turens peneste på nøyaktig 5 hekto. Fjellørreten er slank her i det isen går, men den er virkelig smakfull. Vi kan nok legge til både ett og to hekto hadde ørreten vært tatt i august.

4 hekto slank fjellørret

Fullmånen kommer opp over Ytre Etnefjell

Lørdagen opprant i like flott vær. En rundtur i området for å se om isen var gått på noen høyereliggende vann, ble fiskemessig en bomtur. Isen lå ennå tykk der oppe. Likevel en flott tur i spennende terreng. En samtale med en fjellrypestegg ble en liten ornitologisk høydare på den rundturen.Camp Ytre Etnefjell denne helga

Bernt Jarle er ornitologisk interessert. Artig å være sammen med en med stor kunnskap om fuglelivet. For det var det der oppe. Våren var virkelig kommet til fjells. Flott å være tilstede da i fjellet, å se og høre årstiden komme, snøen smelte og isen forsvinne. En fantastisk følelse, for nå er vi der. Sesongen er i gang.Utpå ettermiddagen var det også bett i fisken igjen i vannet ved campen. To 4-hektos ørreter ble med til leiren som middagsfisk. Igjen en smakfull middag. Sjekk kjøttfargen på ørreten herfra!

Det er stor sjanse for at siste fjelltur etter ørreten denne sesongen går nettopp opp hit igjen. Et flott område og godt fiskevann.

Delikatesse fra Etnefjellene

Lørdagsmiddag

Ved solnedgang lørdag

7 kommentarer:

Jens Rune Johnsen sa...

Flott tur! Jeg har vært i etnefjellene en del selv, på jakt. Flotte områder og ikke minst kort reisetid fra Hgs.
mvh
villmann

Anders sa...

Som alltid en veldig bra rapport Bjarne. Vi får håpe fisken blir feitere utover sommeren, og at isen på de høyereliggende fjelltjørnene går om ikke så lenge. Uansett herlig at sesongen er i gang.

kof sa...

Hvor høyt opp sånn ca. er det isfritt i Etnefjellene nå?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelige kommentarer, folkens. Akkurat nå regner jeg med isen er i ferd med å forsvinne på ca. 700 meter. Vi var litt under. :)

Anita sa...

Herregud såå flotte bilder!!Jeg blir helt misunnelig!!

Den fisken så veldig god ut!Nam nam får vann i munnen her jeg!
Deter bare vakkert alt sammen.En gang skal jeg og gjøre sånt.
Ha det fint da,Hilsen Anita

Anonym sa...

Nettopp tilbake frå samme området, isen på de "høyereliggende vannene" er nå gått. Ingen storfangst, men en flott tur i fint vær.

Mvh
Erik

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Det høres bra ut Erik! Jeg drar opp mot Løkjelvatnhytta i morgen er planen. Det er deilig å komme til fjells!

:)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.