lørdag 16. oktober 2010

Endelig krokodille

Måtte bare ha meg en ny tur til karmøyheiene og gjeddevannet sør for Burmavegen igjen. Hadde handlet inn et par wobblere og stålfortom til dette fiskeriet. Greit å ha utstyret i orden. Skulle det ikke bli fangst så fikk jeg i allefall prøvd de nyinnkjøpte fjellskoa i kupert, fuktig terreng på Karmøy.

Det regnet tett i Haugesund da jeg kjørte hjemmefra i halv titida. Sør for Kopervik gav regnet seg og jeg så ikke en dråpe resten av turen. Fisket nordsiden av Indre Holmavatnet og østover. Ikke et napp. Forsøkte det meste av hva slukboksene inneholdt. Nesten vindstille vær. Ikke tegn til liv i vannet. Noen haglskudd fra Ytre Holmavatn fortalte om andejegere der nede, trolig.

Helt i sørøstenden av vannet er det et lite nes. Her tok jeg lunsj og kaffistopp. Møresilda, blå holografisk 22g på stålfortommen kastet jeg i vifteform fra neset. Der var det noe! Jeg stoppet innsveivingen et sekund. I det jeg startet å sveive tok det kraftig i andre enden. Her var det krokodille på. Noen korte utras og så kom den skjenende inn. Et par sprell og plask før jeg fikk den i håven. Hunngjedde, 68cm lang og 1,6kg. Full av rogn. Første gjeddefangsten min. Litt bismak da. Her kunne det gått fin ørret i stedet.

I østenden av Indre Holmavatn

I sørøstenden av Indre Holmavatn

Gjeddefisker

68cm og 1,6kg

Skarpe tenner!

3 kommentarer:

Skudenes sa...

Artig. Uenig i det du skriver om bismak. Det er flere hundre vann i distriktet med fin, middelmådig og småfallen ørret. Hvis du mener det er for få steder å fiske ørret så har du et problem ;-)
Hadde det vært gjedde i de større vannene som er fulle av småfisk hadde vi fått mye større ørret der og.

Anonym sa...

Bismak det er fordi dette vannet var ett av de som det var gjevnest størelse på fisken mørke rød i kjøttet og veldig fint å fiske i...
Tragisk tap av bra fiske vand...

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hyggelig med kommentarer til innlegget mitt :) Med bismak her mener jeg selvsagt at gjedda ikke er innvandret naturlig her på Vestlandet. Den har fått god hjelp, bevisst eller ubevisst. Det er trist. Hadde den vært en naturlig art i vårt distrikt så hadde det selvsagt vært noe annet, men det føles ikke riktig som det er i dag. Derfor "bismak" ;)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.