søndag 27. november 2011

Dyraheio landskapsvernområde

Til sommeren har jeg et par lengre turer på tapetet. Femundsmarka igjen, i starten på juli, deretter videre til Børgefjell nasjonalpark for noen uker der. I august derimot er ingenting sikkert ennå hva turer angår.

Et område som jeg har bitt meg merke i de siste årene er et vernet område øst for Suldal, i Suldalsheiene, i grenseområdet mot Aust-Agder. Dyraheio landskapsvernområde virker spennende. Har fått vite at jeg ikke bør sulte i dette område. Godt med fisk altså. Blant annet kanadisk bekkerøye. Det virker spennende. Også fisk av litt størrelse er å få her er man heldig har jeg hørt.

Slik det ser ut pr. nå holder jeg av en god uke i august til en tur i dette området øst i Rogaland. Jeg tenker å kjøre inn til Skreivassdammen helt nordøst i Blåsjømagasinet og gå derfra en rundtur bl.a. innom turisthytta ved Krossvatn. Pøyleåna som renner fra Heddevatnet og vest til Blåsjømagasinet skal inneholde godt med kanadisk bekkerøye har jeg fått vite. Trolig tar jeg de første dagene langs denne elva før turen legges nordover mot Krossvatn og områdene nord og nordøst for dette. Fiskekort for området får jeg kjøpt på inatur.no ser jeg. Ikke noe å si på den prisen heller.

Er det noen som leser bloggen min som har erfaring fra dette området? Noen spesielle vann jeg bør prøve sluken/fluestanga i? Fine teltplasser? Setter pris på tips og råd.

Kart over området hentet fra Norgeskart.no

Fiskekortområdet (fra inatur.no)

5 kommentarer:

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Har mottatt mange spennende tips fra dette området. Tips om mindre storfiskvann jeg har fått nyss om blottlegges selvsagt ikke her på bloggen. Håper å få besøke området i august til sommeren. Da blir det i etterkant en solid rapport.

:)

Anonym sa...

Vet desverre ikke noe om fisket her, det jeg vet er at det er et digert område og veldig få som fisker her så her er det nok muligheter for den som prøver. Tar nok turen oppover selv i sommer.

Anonym sa...

Hei!
Ble det noe fisk i dette område? Mulighet for å bruke kano uten å bære seg ihjæl?

mvh Børre Bækken

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei Børre :)
Jeg fikk ikke gjennomført denne turen sist sommer pga. for mye snø i området. Lang vinter og kald sommer. Hadde ikke tenkt å ha med kano dit. Jeg dro i stedet inn til Mogenområdet på Hardangervidda som du kan lese om annet sted på bloggen. Dyraheioområdet er et snørikt område vanligvis har jeg forstått. Jeg prøver igjen et annet år. :)

Anonym sa...

Da tror jeg at jeg skal prøve i år. Trikset blir å finne ut når is og snø forsvinner.

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.