søndag 20. april 2014

Sa jeg kanoperle?


Ikke før var jeg hjemme fra hyttetur så havnet Ally på taket på bilen. Meteorologene meldte skiftende bris og pent vær. Det er med andre ord kanovær!

Turen gikk til en av mine lokale kanoperler, Liervatnet i Sveio, sør i Hordaland. Alle ingredienser for en overnattingstur var med i kanoen. Kanoen pakket og klar ved Lier kunne jeg ikke komme raskt nok i vei på den speilblanke vannflaten.

Klappet og klart for kanotur

Ikke feil å legge ut på kanotur på slikt føre
 
Vakringer over alt på den speilblanke flaten. Oppdaget snart at det var smålaksen som var oppe og beitet mygg som klekket. Fikk et par små på sluken jeg hadde etter kanoen på vei til leirplassen.
 
Med leiren etablert ble det rundtur på Liervatnet med to stenger ute. En stopp i sørenden der bekken fra Linslitjørna kommer ut er obligatorisk. Fascinerende granskog akkurat her. En halvkilos ørret valgte også å ta sluken like ved oset her.


I granskogen


Ballast i baugen

Halvkilos ørret i sørenden av Liervatnet

Den svake brisen som kjølte litt ned i løpet av dagen forsvant utpå kveldingen og vannflaten ble speilblank igjen. Fantastisk å ha en slik naturperle som dette en liten halvtime fra Haugesund. Jeg hadde både hønsehauk og havørn på himmelen samtidig en liten periode på kvelden. Det gir litt villmarkssus over det hele.

Fiske ved leiren

Nesten halvkilos får friheten tilbake ved leirplassen

Tok sjansen på bålfyring såpass vått i terrenget som det var etter regnskyllen sist uke. Hadde med en sekk ved for letthets skyld. Sparer terrenget litt da.
Hadde teltet i skyggen for morgensola og det var ikke dumt. Vinner en time og to på det på morgenen. Et yrende fugleliv gav likevel tidlig oppstandelse. Våren er fin slik.

Det hadde akkurat bikket null på natta, men når sola klatret steig temperaturen i rasende fart. Nesten sommerlig da jeg pakket leiren og la i vei tilbake.

Bjørka har passert musører

Porsen blomstret

Liervatnet skuffer ikke i kano

Mot Lier
 
PS! Bildene er klikkbare for større versjon og du kan da bla gjennom bildene. Ønsker du å se bildene i største versjon høyreklikker du på bildet i teksten og åpner i nytt vindu.
 
PS2! Klikker du på etiketten "Allykano" nederst i innlegget får du opp alle blogginnlegg som omhandler Ally og turene med denne kanoen.


4 kommentarer:

moroglillemann sa...

Du kan det med å gjere en stakkars tursjuk med dei herlig bilda der! :-S du har absolutt heilt rett, ei virkelig kanoperle ♥
Og våkne opp sånn, beste måten å våkne på!

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Våren er en finfin tid å stå tidlig opp! :)

Anonym sa...

Nydelege desse vårdagane, flotte bilete og kjekt å lesa!

mvh
J

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelig kommentar til innlegget! :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.