søndag 27. april 2014

Tilbake til Vikefjellet


Første fjellturen med fiskestanga er alltid en merkedag. Det er noe jeg gjennom hele, mørke vinteren har sett fram til. Nå var tida der igjen. Fredag etter jobb var det i vei østover. Sekken ferdig pakket i bilen. Per Andreas ble med i år.

Etter å ha kjøpt fiskekort på Ulvebne og på vei oppover mot Bjordal for parkering der, ble vi stoppet av en slank krabat som ville over veien. Per Andreas takket nei til å posere sammen med den lille herremannen med sikksakkmønster på ryggen. Dermed ble det et portrett ovenfra i stedet.


Oppover fra Bjordal

Tjue kroner koster det å parkere på Bjordal. Borte i veien fra parkeringsplassen starter den merka stien oppover mot Grautvatnet og Ulserhaug.

17. mai i fjor tok jeg samme turen oppover her og bakkene var like bratte i år. Kanskje brattere? Godt da å ha Per Andreas i front som hare, som kunne dra den feite sofagrisen oppover. Det har blitt mye sofa i vinter og nå var det dags å få langturformen opp å stå igjen. Den turen her skulle bli første etappe mot bedre turform.

Ved stidele. Til høyre mot Ulserhaug. Til venstre mot Grautvatnet

Per Andreas er nesten oppe på 600 meter

Vi fulgte stien mot Ulserhaug, den høyeste toppen i Vikefjellet. I 600-meters høyde tok vi av og la i vei mot tjønnene inne i hjertet av fjellet her. Et flott syn å se ned på de isfrie, små tjønnene som ligger og lokker til første kastet etter fjellørreten.

Tjønnene ligger og lokker der nede

Vi fant leirplass mellom to av tjønnene. Her lå vi litt i skyggen også for den tidligste morgensola. Det er ikke dumt når været viser seg fra sin beste side som denne helga. Fin fiskeplass rett ved leiren.Camp Helsport i Vikefjellet

Lørdag la vi i vei på en dagstur til andre spennende tjønner i fjellområdet her. I fjor kom jeg over et tjønn her inne med pen ørret i og dette vannet gav Per Andreas en liten kubbe på nesten 600 gram i år. Det går større uti der ennå. Det er sikkert.

Nytt spennende tjønn i sikte

Her går det pen fisk

Per Andreas tok turens største

Varmen kom skikkelig utpå ettermiddagen lørdag. Helt greit å bare ta det helt med ro i leiren da, kun med litt fiske i de nærmeste tjønnene. Ingen store å få her. De største av de fire-fem vi fikk var vel opp i rundt 3-4 hekto. Alle ørretene på denne turen tok svart sluk eller svart spinner. Et tips å ta med seg.

Per Andreas på topptur

Søndag formiddag la vi vei over fjellet tilbake. Strålende vær og kanskje enda varmere. Greit å komme tidlig i vei da. En herlig svak bris fra øst var fin og avkjølende hele veien ned. Det går an da.

Tilbakeblikk. Bømlo og Stord ses i nordvest

På vei nedover igjen. Utsikt mot vest. Grautvatnet til høyre

Kort arbeidsuke igjen står for døra. Ny fjelltur planlegges til helga. Litt lenger øst.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Oi, så flotte bilder fra en herlig tur!
Så kjekt at våren endelig kom, og særlig med så nydelig vær.
Fin orm må jeg si, gjør seg best på bilder da, hehe...
Så ut til å være et supert turområde, artig å se ukjente deler av Norge!
hilsen Hufsa på fjellforum :)

Unknown sa...

Så flotte bilder:) Slik natur har vi ikke i Østfold. Vi har riktignok en skjærgård jeg ikke ville byttet bort, men må si det er en luksus å kunne oppleve fjellfiske i slike omgivelser allerede i april!

Hvordan er det med rype i området?

mvh
Anders

Aud sa...

Ser ut som en flott tur :-)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelige ord! :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Det finnes nok noe rype i disse fjellene, men ikke i noen mengder. På denne turen så jeg kun ekskrementer etter en. Ingen levende. Takk for hyggelig tilbakemelding på innlegget :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Det kan underskrives ja! :)

Anders sa...

Herlig å se du er i gang med fjellfisket i år og fin fisk fikk dere også. Her er vi snart klar for å kjøre nordover, håper bare at vinteren gir seg snart der oppe.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Regner med dere får barmarksføre i Pasvikdalen. Virker som det er lite snø der i vinter. Ser fram til rapporter. :)

Anonym sa...

Hei

Trenger ein fiskekort I dette området?

Mvh
Tormod

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Jepp. Du får kjøpt dette hos fam. Steinsvik eller fam. Dommersnes på Ulvebne. Årskort koster 35.- Kjør en drøy km forbi avkjørsel til Bjordal, ta av grusvei opp til høyre et par hundre meter før veien krysser elva fra Grautvatnet (Vikabekken). Hvitt hus. God tur og skitt fiske! :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.