lørdag 12. september 2015

Med friluftsliv valgfag til fjells


Det er hektiske dager disse ukene i september, alt på en gang skal gjøres, men en tur til fjells måtte det bli plass til, denne gang med valgfag friluftsliv.

På årsplanen var denne helga satt opp med en overnatting i telt og lavvo ved Ongelsvatnet ikke langt fra Olalia. Værmeldingen så bra ut med fin temperatur. Da får man mye gratis med ungdom til fjells.


Klokka 14 var alle på plass i bussen. En skoleuke lå bak oss, men denne gjengen tok nå fatt på nok et døgn på skolen, obligatorisk som turen var. Ett døgn til fjells sa planen.


På Oppheim var vi snart i vei innover veien mot Olalia. Veien som er laget her gjorde at vi tok med oss en sykkel med vogn. Da fikk vi enkelt med oss endel fellesutstyr mesteparten av veien innover mot Ongelsvatnet og leirplassen vi hadde sett oss ut der.

 Bilder må tas på vei innover

De bratteste bakkene er unnagjort

Vi holder fint driv innover og er snart på høyeste punkt og kan se ned på Ongelsvatnet og leirplassen i andre enden.


Endelig på plass etter halvannen times marsj er snart leiren oppe. Det er en fin bris fra sørøst som gjør det litt utfordrende å sette opp både telt og lavvoer, men snart er leiren oppe.

 Turbloggern har teltet oppe ved Ongelsvatnet

Selfies må tas

 Emil hadde med fluestanga og tok mest fisk


Det mørkner tidlig nå i september og i åttetida forsvant sola bak horisonten. Flere forsøkte å fiske litt, men det var nok Emil som hadde best fangststatistikk. Flere små ørreter på land tok han inn på fluestanga. Det er nok ikke mye storfisk i Ongelsvatnet, det går vel 5-6 stykker på kiloen den som svømmer uti der.

Fluefiske ved Ongelsvatnet


Det blåser opp skikkelig på morgenen, men lavvoer og telt står av vindkastene som nok er oppe i liten kuling i kastene kan det føles som på det verste. Den kommer inn fra sørøst.

Leiren rives i frisk vind

Leiren rives og vi er i vei før ti. Vi vil ha en tur inn til Olalia og se den nye hytta der. Olalia fjellstove som den nå heter. Den ligger bare en liten kilometer lenger øst. Vi har god tid, for bussen kommer ikke til Oppheim før kl 13.


På Olalia får vi kikke innom å se hvor fin den har blitt. Det er ikke mange som har vært der før, så nå kan man krysse av den på lista. En skoleklasse fra Tysvær har overnattet her og de legger i vei vestover mens vi kikker oss rundt.


Vi legger i vei i 11-tida og når Oppheim etter en time og et kvarter. God medvind over de høyeste partiene på veien er til god hjelp.

På vei vestover

En fin tur ble det, selv til tross for den friske vinden. Alle mestret turen og vandringen med tung sekk. Neste overnattingstur blir til våren. Da er det kano som gjelder.

Fornøyde jenter snart nede på Oppheim

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.