mandag 7. september 2015

#nattinaturen og Friluftslivets dag


Det er fryktelig hektisk i disse dager. Turlivet står litt på vent, men sist helg ble det i allefall en overnatting i lavvo.

Jeg var med på å arrangere et lokalt #nattinaturen-arrangement og i den forbindelse ble det en overnatting i sovepose, denne gang altså i lavvo. Det var ikke lange gåturen med sekken denne helga, kun noen hundre meter å gå fra parkeringsplassen. Vårt #nattinaturen ble nemlig avholdt i Djupadalen i Haugesund.  Her er det opparbeidet ferdig grillplass ved Eivindsvannet. Vi ønsket litt mer flammer og bål på kvelden og hadde fått brannvesenets tillatelse til å bruke en bålpanne. Grillene ble derfor ikke brukt av oss.


En kjølig vind, kraftig til tider, gjorde nok at flere som hadde meldt seg på holdt seg hjemme. Likevel var vi en fin, liten gjeng som tok natta ved Eivindsvannet. Svært hyggelig var det å treffe gamle kjente, men like kjekt å bli kjent med helt nye.


Dagen derpå var det tid for å kikke litt på alle aktivitetene som var stelt i stand i Djupadalen. Denne dagen, 6. september i år, får de frivillige friluftsorganisasjonene og foreningene lov å vise litt av hva de gjør. Tusenvis av besøkende fikk prøve litt av hvert, fra kano- og kajakkpadling, fisking og klatring, til speidernes pinnebrødsteking. Det siste var veldig populært blant de minste.


En flott friluftshelg altså. Nå blir det ikke tur før til helga, men da blir det endelig til fjells igjen. Da med valgfag friluftsliv. Vi reiser på fredag.

Knut Netland og TV-Haugaland var på plass i Djupadalen under Friluftslivets dag. Her ser du hva de opplevde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.