torsdag 8. september 2016

Turkjøkken til valgfag friluftsliv


Sist uke var jeg innom en av sportskjedene her i byen og kjøpte inn 5 Trangia stormkjøkken med gassbrenner til valgfag friluftsliv.

De årene vi har undervist i dette valgfaget har vi savnet nettopp stormkjøkken på overnattingsturene. Jeg og Per Andreas har benyttet våre private og lånt vekk + at noen elever også har hatt med privat. Det har ikke vært en optimal løsning synes vi.

I år ønsket vi derfor å kjøpe inn 5 stormkjøkken. Vi vet vi underviser i et ganske så kostbart valgfag på skolen og samtidig i en kommune på den fryktede ROBEK-lista. Pengene sitter derfor ikke alltid så løst i kommunen og på skolen. Likevel fant administrasjonen på skolen hos oss midler til at vi kunne kjøpe inn nevnte stormkjøkken i år, samt gassbokser. Det er jo snakk om noen tusen kroner da.

Det er virkelig motiverende og hyggelig at det satses på valgfaget og vi vil selvsagt låne ut dette utstyret til andre på skolen som har behov for å kokkelere litt utendørs. Disse stormkjøkkenene er jo kjent for å ha god kvalitet og holdbarhet og er en investering for flere år framover.

Jeg skrev litt her på bloggen tidligere i høst om hvordan vi driver valgfaget på skolen jeg jobber. Av fellesutstyr vi nå har tilgjengelig er to store 12-mannslavvoer, et par presenninger, en bålpanne fra Espegard, et par fiskestenger med sneller, og nå siste tilvekst, 5 stormkjøkken med gassbrenner. Vi er forresten glad vi slipper å søle med rødsprit. Langt tryggere med gass. I tillegg har vi tilgang til Friluftsrådet Vest sine kanoer, 8 stk. som er deponert på skolen, på tilhenger.

De neste to ukene skal både kanoer og stormkjøkken brukes på valgfaget.

1 kommentar:

Aud sa...

Så hyggelig at det ordnet seg :-)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.