søndag 25. september 2016

Tidlig ut


Tidlig ut i dag og nordover til et godt ørretvann over fylkesgrensen. Først som sist kan jeg røpe at det ble helt resultatløst fiskemessig.

Fin temperatur i lufta var det i allefall. 16 da jeg parkerte bilen og 19 grader da jeg dro hjemover igjen to timer senere. En fin sommerdag seint i september i dag, selvom den varme fønvinden var frisk til tider. Opp i frisk bris vil jeg anta. Mulig at fisken sturer pga. varmen?

Frokosten ble tatt ved bredden av vannet, men termosen forble uåpnet, for noen kopp var nemlig ikke å finne i dagstursekken i morges. Alltid ergerlig når slikt skjer. En flaske solo berget likevel drikke.

Når ikke fisken biter ja da får man satse på andre små og store naturopplevelser. Blåknappen blomstrer nå på høstparten og ved fiskeplassen fant jeg flere i morges.

En hare løp forskremt i dekning i morges også. Artig å se, og kanskje flaks for den at jeg har lagt  jegerkarrieren på hylla for mange år siden. Havørna så jeg sloss med en flokk med ravner over fiskevannet mot nord. Hårda bud i naturen. Hverken bilder av hare eller ørnekamp ble det. Det får så være.

Neste helg er det til fjells med ungdommen. Det blir som alltid artig.

2 kommentarer:

Aud sa...

Nydelig blåknapp da :-)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Ja, blåknappen er virkelig fin tar man en nærmere titt. :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.