torsdag 10. november 2016

Ally i vinteropplag


Like vemodig hver gang er det å pakke ned Ally. Det ble nemlig gjort i ettermiddag. Sesongen er virkelig over da. Nå blir det ikke tur før på vårparten en gang.

Det har ikke blitt altfor mange turer med Ally denne sesongen, og kun lokalt, selvom hun var med i baksetet østover i sommer. Der ble det ikke noe padletur.

Ser jeg tilbake på kanosesongen da så startet den i april i år. Da monterte jeg opp Ally på terrassen fredag 8. april. Lørdag 9. april var det tid for første tur:


Det gikk over en måned før neste turen i kano. Da på selveste 17. mai som ble tilbrakt noen timer på et spennende vann i Sveio:


Etter turen 17. mai så var ikke Ally i bruk før helt mot slutten av juli. Hun var som nevnt med i baksetet østafor i sommer, men kom ikke på vannet der. Først siste uka av juli ble hun satt sammen igjen. En turavtale med TV-Haugaland og TV-opptak på Vigdarvatnet gjorde Ally selvskreven der. 27. juli ble det dermed bittelitt padling foran kamera:


Jeg deltok i første episode av programmet "Fiskelykke" på TV-Haugaland. Det ble TV-sendt 18. august og kan ses bak lenken ovenfor. Noe fiskelykke på turbloggeren, som var hentet inn som fiskeekspert, ble det selvsagt ikke, men artig var det likevel.

Litt skuffet å ikke få fisk på TV så måtte jeg tilbake på Vigdarvatnet. Det ble tur igjen dit 19. august og nå fikk jeg en slags revansje, jeg fikk pen fisk fra kano og god sopp som tilbehør. Skikkelig matauk altså:


28. august var jeg igjen på vannet i Sveio, denne gang på Liervatnet der jeg møtte Frank og sønnen. En flott rundtur i hyggelig selskap ble det:


Uka etter var jeg tilbake på Liervatnet i Sveio sammen med Ally, nå kun oss to. Her ble det overnatting og fiskemiddag med ørret og sopp. Dette var også min #nattinaturen i år:


Helga etter var jeg igjen på vannet i Sveio, denne gang på Vigdarvatnet. Nå hadde jeg selskap igjen av Frank. Vi tok turen på den nordre delen av dette store vannet:


Det gikk over én måned før Ally igjen var på vannet. 21. oktober ble årets siste tur tatt og Vigdarvatnet ble igjen valgt. Et fantastisk fint vann å ferdes på i kano synes jeg:


Jaja, det ble jo faktisk 8 turer med Ally da! Må nesten si meg fornøyd likevel, selvom det ikke ble noen lengre ekspedisjoner i år. Småturene lokalt her i mitt hjemdistrikt ble virkelig fine og gav jo også minneverdig fangst. Det er ikke ofte jeg får ørret over kiloen fra kano på Haugalandet! For ikke å snakke om de fine soppfangstene som ble gjort på et par av turene i høst.

Nå får Ally hvile gjennom vinteren. Håper å få henne på vannet igjen i mars/april er vi heldig med våren. Det er alltid stas og noe å se fram til gjennom vinteren.

Klikker du på etiketten "Allykano" her på bloggen får du opp det aller meste jeg har skrevet om Allykano, kano og kanoturer. Det er blitt endel de siste årene!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.