tirsdag 29. november 2016

Historien bak


Av og til så kan man lure på hvilken historie som ligger bak det man kommer over eller opplever på tur og den tanken slo meg også da jeg gikk på dette flotte bukkegeviret langt inne i Suldalsheiene for noen år siden.

Sist uke fikk jeg faktisk vite historien bak geviret på bildet. Da var det nemlig telefon fra Suldal og det var Leiv Einar Aarhus i andre enden. Han hadde tilfeldigvis kommet over bildet her på bloggen og kjente seg straks igjen kunne han fortelle. Reinbukken som jeg fant geviret til ble skutt 20. august i 2011 helt nede ved Kringlevatnet. 4 dager etter skulle Leiv Einar hente hjem skallen med geviret, men da var det borte(!).

Leiv Einar fant seinere geviret igjen på samme sted som jeg gikk på det, over en kilometer fra der bukken ble skutt i 2011. Mest sannsynlig er det jerven som har dratt med seg bukkegeviret langt opp i Øvre Sveigen, nord for Leirnuten, som ses på bildet i bakgrunnen.

Takk for en hyggelig telefonprat, Leiv Einar, for historien bak reingeviret og for mye fin og nyttig informasjon om dette flotte fjellområdet. Jeg skal tilbake om ikke altfor lenge. Kanskje vi ses!

Blogginnlegget der jeg gikk på det flotte bukkegeviret kan du lese her.

1 kommentar:

Aud sa...

Så spennende å få hele historien :-)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.