søndag 18. mars 2018

Røyebett i Sveio


I dag ble det virkelig et lite røyebonanza på isen i Sveio. Kanskje den siste dagen med isfiske denne vinteren. Nå er våren meldt.


Frank ble med i dag. Alltid fint å være to eller flere på isfiske. Man føler seg litt tryggere da, og i dag var isen også svært så snakkesalig. Litt nervøse er man alltid når isen smeller og knekker så høylydt som vi opplevde på isen i dag.


Med en tykkelse på mellom 15 og 20 cm så kunne vi senke skuldrene etterhvert som vi ble vant til smellene fra isen. Tydelig store spenninger som skulle utløses når sola tok tak. Etterhvert så stilnet isen helt når den hadde satt seg.


Vi satte ut 3 pilkestikker hver på 5-6 meters dyp alle sammen, på rekke og rad. Det tok ikke lange stunden før det var fisk på.
I løpet av timene vi tilbrakte på isen i dag så ble det nesten et tredvetalls smårøyer på isen. Et skikkelig røyebett en liten periode der, men ingen større enn rundt to hekto store.


Det går nok noen større uti her også, men de så vi altså ikke noe til i dag. En gråmåke fikk forsyne seg fritt av fangsten. Vi så den hive innpå i alle fall tre røyer, slukt hele.

Flott tur i dag sammen med Frank, og ganske sikkert den siste på isen i vinter. Neste helg starter påsken og da blir det nok sørover på Sørlandet en tur og gjøre et forsøk etter sjøørreten der.

Men først en travel jobbuke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.