lørdag 6. februar 2021

Kald, fin dag på isen

 

Litt før ti i formiddag la vi i vei fra bilene i nordenden av Nesavatnet i Sveio. 16-17 minusgrader kjentes godt i kinnene.

Ennå var det ikke så mye varme å hente i morgensola, men den burde varme litt mer seinere. Hele 3 sekker med ved hadde vi med oss over isen.

Vi ville forsøke nærme utoset i Nesavatnet i dag. Der var jeg for mange år siden på isen og hadde kontakt med fisk i sundet mellom holmene der. Nå var det tid å prøve igjen.

Det er mye spor av folk og fe på isen i nordenden, men i det vi nærmer oss dagens campsite så er det ingen andre enn reven, haren og noen rådyr vi ser spor etter.

Vi merker snart at vi ikke gidder å borre mange hull i isen i dag, som er mellom 30 og 40 cm tykk. Rekordtykk på våre kanter av landet egentlig. Vi borrer kun 3 hver til våre tre ståsnører vi hver har med oss. 

I en liten vik finner vi oss en fin og lun plass til campingstoler og bålplass for resten av dagen. Her skal det ikke stresses for mye.

Det er snart lyd fra bjellene på flere av ståsnørene, men å ta skikkelig vil ikke fisken. Det går en time og to før den første, lille røya er oppe på isen.

Den tok på grunt vann, drøye meteren dypt. Ingen middagsfisk, men større enn kulepennstørrelse.

Vi får noen virkelig fine timer ved bålet vi har fyrt opp på isen i strandkanten. God varme fra det i tillegg til sola som også gir fra seg litt utpå dagen.

Det er til slutt ikke mye fangst vi kan skryte av i dag. Kun to småtasser er fanget, da vi pakker sammen i tretida da sola forsvinner bak åsen i sørvest. Da kjenner vi at kulda kommer krypende igjen.

Det blir ny tur i morgen, men da til et annet vann vi har lyst å forsøke.

Stay tuned!

PS! Lihkku beivviin!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.