lørdag 27. august 2011

I slukskrinet


I sommer har jeg fått et par henvendelser på hvilke sluker jeg har med til fjells etter fjellørreten. Ingen hemmeligheter i mitt slukskrin, så jeg tømte det ut på en skiferhelle i stua.Kobling
Disse er hovedinnholdet i slukskrinet mitt for fjellfiske og er disse jeg hadde med på siste fjelltur nord for Haukeliseter nå i august. Slukene her har vekter fra 10-20g.

Nederst til venstre 5 Sølvkroken Spesial i 12g. De to svarte til høyre for disse er en modifisert Lillauren 12g svart lakkert og 3 røde flekker på det blanke på innsiden. Under denne, en svart morild sjøørretsluk, 13g, med en liten rød lakkflekk under øyet (denne sluken tok jeg de 3 største ørretene på Hardangervidda vest i sommer). En 10g Møresild helt til høyre nede. Over denne en 12g Sølvkroken Aura.

Til venstre i midten 3 Møresild, holografisk. Den største i 18g, de to andre 10g. Disse bruker jeg også mye til sjøørretfiske i sjøen.

Til høyre for de tre møresildeslukene, midt på bildet, 3 Lillauren 12g sluker. Disse er bankers! Til høyre for disse igjen, tilsvarende farger i Møreungen 13g. Litt dobbelt opp fargemessig, men Møreungen har en litt annen gange i vannet enn Lillauren.

Helt øverst til venstre en 18g Herring jig sluk, slitt, og modifisert med litt rød lakk. Under denne en 14g Dirty Harry. Til høyre for Dirty Harry; Viking Herring 18g og 10g.

Helt øverst en 18g Spesial og 20g Lillauren. Helt til høyre oppe; to Sølvkroken Flake 12g (disse har samme form som Lillauren).

Flere av disse har jeg dobbelt sett av med på tur. Kanskje vil noen mene slukskrinet mitt er litt "overkill" med antall sluker, men det får så være.

Jeg har et lite skrin i tillegg med noen spinnere (6-12g) og mindre sluker (4-7g). I elvekulper hentes gjerne dette skrinet fram.

Det hender jeg har med noen andre typer sluker også på noen turer skulle jeg finne noen interessante eller få tips fra andre fiskere om noen man "bare må ha med", men stort sett er dette altså hovedinnholdet.

Gi meg gjerne tips om dine favorittsluker til fjellfiske. Alltid spennende å høre hva andre har gode erfaringer med.

PS! Sjekk ut dette blogginnlegget ang. Norges beste ørretsluk.

7 kommentarer:

kof sa...

Oj, inn i det aller helligste....! ;-)

Kjenner igjen mange her fra skrinet mitt. Generelt, ser jeg at jeg har litt mindre sluker enn deg. Ligger stort sett på 7-12g. Har noen større, men har ikke våget å prøve de noe særlig...

Skal ikke påstå at jeg er noen storfisker, men av de du ikke nevner her må jeg trekke frem Vikingsilda:

http://skittfiske.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=39662

Har fått et par med denne. Fikk anbefalt denne på sporten på Tynset (hvor de er over snittet opptatt av fiske ;-)).

Erik sa...

Takk for tips. Ingen wobblere? Jeg har ikke fisket mye i fjellet men har bra erfaring med disse til ørret i sjø og vann. Minuset er at kastelengden ofte blir begrenset.

Anonym sa...

Eg bruker ein del spesial med blank eller kobber på eine sida og rød stripe på halvdelen og halvparten kobber og blank. den funkar alltid i kvinnheradfjella og til dels i suldalsheiane:)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Gode tips her! Supert! Har kun benyttet wobbler i lavlandet her. Helt sikkert brukbart på fjellet også.

Flere tips?

:)

Jiri Slama sa...

Amazing blog Bjarne, the best I have ever seen!!!
Im using some of yours "sluker" too! My favorite so far is the copper with green line and red spots (middle, 3rd from right). Dark colors sems to work very good either!
I also got a tip from local guys who fish many years and manage shop with fiskeutstyr - they say that the biggest mountain trouts are cought using 40g sea pilkers! Cast far and deep, choose the right color (I guess green and blue). I did not try myself but will give it a try this year in Stølsheimen! They also said fjellørreter jumps well on wobblers of up to 13cm size!
Keep up the amazing blog!

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelig kommentar, Jiri! :) Større og mer fargerike sjøsluker skal prøves skikkelig nå på neste tur på Hardangervidda. Her er et utvalg av de jeg tar med: http://bjarnesturblogg.blogspot.no/2012/07/til-hyfjellsfiske.html

:)

Jiri Slama sa...

Yes Bjarne! I have already seen this article of yours - Im curious if these colours will prove good for mountain lakes. Im planning Hardangervidda next year with my brother - your site is great inspiration!
(Sorry for English - it will always be better than my Norwegian :-)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.