søndag 21. august 2011

Nord om Haukeliseter

Både Yr og Storm meldte om et solvindu på lørdagen. Da var det avgjort. Ferdig på jobb halv tre fredag. Bilen var ferdig pakket. Innover bar det for fulle mugger. En kort stopp i Ølen for drivstoff så bar det videre.

Klokka fem var jeg på Haukeliseter og fikset fiskekort for tre dager. 100 kroner. Ti over halv seks var jeg i vei fra Ulevå i lett duskregn. Herfra er turen inn til Mannevatn noe kortere enn fra Haukeliseter. Man sparer en god halvtime i allefall.

Det tok meg halvannen time kanskje å nå toppen av stien, der det bikker nedover igjen mot Mannevasstjønn. Der nede monterte jeg stanga og fisket meg mot utoset. Ingenting.

Teltet ble reist der elva fra Mannevasstjønn renner ut i Mannevatn. Samme plass som i august i fjor. Flott plass det her. Halv ni omtrent var alt utpakket. En time med fiskestanga før mørket snek seg på. Ingen fisk til sen middag. Godt man har med seg noen Real-poser.

Store Nup ses i vest fra Ulevåstien

Mannevasstjønn nærmest, Mannevatn lengst borte

Teltleir ved Mannevatn

Lørdagen kom med solskinn. Det merktes godt i teltet, men det var egentlig sauene utenfor som stod for vekkingen med sin bjelleklang. En dagstur nordover mot Holmasjøen i bare t-skjorte. I løpet av flere timers fisking ble det kun én på land. En feit, ørret som forsiktig ble satt ut igjen der den kom fra. Det var litt for tidlig for middagsfisk og selvsikker som jeg naturlig er satset jeg på en fisk senere på dagen til middag (den kom selvsagt aldri).

Holmasjøen 1260 moh sett fra sør (klikk på bildet for stor versjon)

40cm og 900g!

På vei tilbake til Mannevatn kom regnværet fra sørvest. Teltliv noen timer før et par timer med stanga langs sørbredden av Mannevatn. Ikke noe bett i det hele tatt. Real turmat til middag denne dagen også.

Mannevatn 1242 moh

Radioen meldte om gråvær og opp i kuling søndag. Da var det greit å komme seg tidlig av gårde på morgenen mot Ulevå igjen. I stille vær bar det opp til Mannevasstjønn. Her fisket jeg langs sørbredden en halvtimes tid. Ingenting i dag heller. Tre kvarter senere var jeg nede ved bilen. Jeg slapp unna det verste været. Likevel godt å få på seg tørt skift som lå klar i bilen og for ikke å snakke om den kalde colaen som lå å ventet. Den hadde fått fin kjøling med kun et par grader på natta.

Mannevasstjønn 1280 moh sett fra øst (klikk på bildet for stor versjon)

8 kommentarer:

kof sa...

Høøøyyy!!! :P Jeg var og der i helga! Teltet øst for deg vil jeg tro, men så aldri noen der... Du var vel opptatt. ;-)

Fikk også bare en fisk... men betraktelig mindre enn din! ;-)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Jeg så et telt litt øst for meg og en kar som fisket lenger nord i Mannevatn seint på kvelden, fredag. Etter det så jeg ingen fiskere. Jaja, sånn kan det gå :)

kof sa...

Kanskje litt unødvendig, men flytta teltet opp til Holmasjøen lørdag (på neset omtrent midt i bildet ditt over).

Fikk også tips om at det var fin fisk Poddevatnene av en garnfisker. Sa han hadde fiska i området i 40 år så får vel stole på det. ;-) Jeg kom aldri så langt...

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Jeg lå to netter ved Holmasjøen i august i fjor uten kjenning. Hadde napp i øvre Poddevatn, men ingenting i nedre da. Var kjølig vær da jeg lå der da. Merket det var kjølig denne helga også. Noe varmere vær ville nok gitt bedre resultat tror jeg. Jeg hadde i år for sikkerhetsskyld tatt med fluestanga i tilfelle godvær og insektsklekking som jeg opplevde i fjor, da uten fluestang.

Mien sa...

Veldig fint å lese om mine nærområder i bloggen din! Interessen smitter, særlig får jeg lyst å prøve meg på litt fiske i disse ferskvanna. Tar du guide oppdrag? ;)

Ha en finfin høst!

Hilsen Mien, også fra haugesund. (Mila på fjellforum)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelig tilbakemelding på bloggen :)

Anonym sa...

Hele dette området er nå stengt for fiske og rypejakt etter salg til Ivar Tollefsen. norges 12 rikeste mann. han prøver også å nekte bøndene å slippe sauene på beite der.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for info om dette. :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.