søndag 18. desember 2011

Villreinopplevelse i Olalia

Det var lovet fint vær innafor. Var avgårde fra by'n rundt halv ni. På Oppheim på parkeringsplassen halv ti. Jeg var bil nr. 2 i dag. -2 grader viste termometeret. Nesten helt vindstille. Det så perfekt ut. Sola var ennå ikke kommet opp her.

Ikke mye snø, kanskje rundt 10-15cm den første kilometeren. Oppe ved Toska lå det mer. Her kom tåka sigendes fra øst. Fantastisk lys! Møtte løypescooteren mellom Toska og Ongelsvatnet. Var i grunnen bedre å gå ved siden av løypa innover. Skare i bånn og 5-10cm pudder oppå. Finfint føre.

Var ned til Olalihytta og snudde. Noen hundre meter tilbake igjen og litt opp i skogen. Kaffebål. Tåka ligger fremdeles tungt. Jeg hører med ett tung pesing på vei mot meg i tåka. Tenker først at her er det noen skiløpere på vei innover. To sekunder etter ser jeg jaggu meg 3 reinsdyr (Rangifer tarandus tarandus) på full fart forbi meg. Kameraet røskes opp fra lommen. Villrein på 50 meters hold! De forsvinner fort i tåka oppover mot Staurskorsstølen og Steinfjellet. En flott opplevelse! Og ikke det første jeg hadde i tankene da jeg labbet innover i morges. Særlig lenger vest drar nok ikke villreinen i Norge.

Bålkaffen er klar da sola bryter gjennom tåka. Den står lavt i sør over Apelandsfjellet. Ikke mye varme i den. Til uka snur den. Da går vi mot lysere tider! Det blir fint.

PS! Klikk på bildene for større format.

Tåka kommer sigende

Løypa forsvinner i tåka før Ongelsvatnet

Olabu og Olalihytta

Villreinen passerer meg på 50 meters hold!

Sola bryter gjennom tåka over Apelandsfjellet

Skyggene er lange så seint i desember

5 kommentarer:

Fredrik Lunde Svendsen sa...

Nydlige fortelling med bra bilder igjen :) men eg blir forvirra når du sier olali å steinfjellet i samme setning..eg ser for meg steinsfjellet i skåredalen:) Men er vel en annen plass :)`?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelig kommentar! Steinfjellet ligger like nord for Olalihytta :)

Miss McKill sa...

Flotte bilder! Så fint at du rakk å ta bilde av dem:o)

Benjamin Østli sa...

Denne turen har jeg lyst å gå på ski, spesielt etter dette innlegget :-) Flotte bilder som frister til uteliv!

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelige kommentarer! Tur til Olalia kan anbefales :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.