onsdag 28. desember 2011

Norges beste

I Villmarksliv nr. 11 i år ble Norges beste ørretsluk kåret. 21 testfiskere over hele landet hadde deltatt for å kåre den beste ørretsluken blant 20 forhåndsutvalgte, gode sluker. Helt på topp kom Sølvkrokens Aura Flake grønn. Møreungen i kobber, rødt og grønt tok andreplassen, med Sølvkrokens spesial blank m/røde prikker på tredje. På fjerde kom Tasmanian Devil. Min egen favorittsluk Lillauren i kobber kom på femteplass.

Alle de 20 utvalgte slukene ble av testerne testet på minst 5 fisketurer fra mai til september. Tilsammen ble det gjennomført 131 fisketurer hvor alle slukene ble testet i like lange økter. All fangst ble registrert pluss alle sikre napp. Her var det altså at Aura Flake grønn kom best ut med antall ørret på land. Når det gjelder antall napp var det Tasmanian Devil som toppet listen, men her med Aura Flake grønn på andre.

Mange kjente og gode sluker var med i testutvalget bl.a. kan nevnes Møresilda, Dirty Harry, Viking Herring, Søvik-sluken og Spesial kobber og rød.

Jeg har i slukboksen allerede liggende Aura Flake rød/kobber samt en svart/grønn. Har fått fisk på disse. Må nevnes at Aura Flake har samme form/gods som Lillauren og sorterer under navnet Lillauren hos Sølvkroken. I dag var jeg nedom på Chr. Baardsen & Søn i Haugesund for å sikre meg noen eksemplarer av den grønne varianten også. Er faktisk like billig å handle der som på nett. Den butikken har et svært godt utvalg må sies.

3 kommentarer:

Trond sa...

Hvor mange gram er testvinner 1-5 anbefalt fisket med?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei, jeg kan ikke svare deg på det. Fant ikke bladet igjen der dette jo burde stå. Men, mener at Aura Flake var testfisket i 12g.

Trond sa...

Oki. Har i dag bestilt en del 12g og noen færre 7g. Så får vi se hva fisken biter på. Har mest troen på 9-12g, gir en mer ålreit kastevekt enn 7g.

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.