tirsdag 27. desember 2011

Villmarksfølelse

Fra nord i Haugesund og nordover inn i Sunnhordaland finnes det relativt store områder med kystfuruskog. Noen steder står den tett, mens andre steder er den mer glissen der terrenget er mer myr og knauser. Inni mellom knausene og fjellene finnes mange fine vann og vassdrag. Man kan få litt villmarksfølelse her inne selv om det er kort vei til sivilisasjonen.

I dag tok jeg en rekognoseringstur med tanke på fisketurer til våren i dette området. Et av vannene jeg ville kikke innom i dag skal inneholde fin røye. Jeg tok derfor med meg en firedelt fiskestang med en liten snelle. Et slukskrin med typiske røyesluker havnet og med i sekken. Selvom vi skriver 27. desember skal man aldri si aldri. Temperaturen i dag var tilnærmet en kjølig sommertemperatur. Litt pussig å tenke på at på denne datoen i fjor satt jeg på 20cm stålis i Haugesund og isfisket.

Mesteparten av veien inn til vannet jeg hadde som endemål i dag var det en god sti å følge. Siste tredjedelen gikk i myrete og tidvis tett kratt og furuskog. Småkupert og kronglete. GPS'n var fin å ha her inne. Veldig vått i terrenget var det også og støvler var et godt valg i dag var en tanke som ofte slo meg.

Framme ved vannet fant jeg en vik i le for vestavinden som kom i kulingkast. På et av de første kastene med en gul og rød morildsluk var det noe borti. Noe pustet på sluken. Like før jeg skulle løfte sluken opp av vannet så jeg en skygge som tok tak. Den satt i et kort sekund så slapp den. Godt over halvkiloen. Kanskje en røye? Jeg skiftet etterhvert til en Møreungen 12g orange og hvit. Det gikk ikke mange kastene før den satt. En liten laks! I halvannen time omtrent fisket jeg i denne vika. Resultatet ble to små laks. Den største på nesten halvkiloen samt en ørret på 350g. Lokalkjente sportsfiskere har kanskje gjettet på hvor jeg tok turen i dag. Jeg fisket i sørenden av dette vannet.

To små laks ble med hjem til middag

Litt villmarksfølelse kan man få her inne

Jeg fant en vik i le for kulingen

Plantet granskog.


4 kommentarer:

Andreas sa...

Flotte bilder! Imponert over hvor mye fisk du drar så sent på året

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for det, Andreas. Til et kompaktkamera å være og til dette bruket er jeg fornøyd med bildene :) Fiskelykken beror nok på at vi her sør på vestlandskysten har et mildt vær for tiden.

:)

Bernt Jarle Vatland sa...

Meget interessant turrapport som vanlig! Spennende område med mye "upløyd mark" for min del.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Kan anbefale å utforske "villmarka" i Sveio :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.