fredag 6. april 2012

Sju dager på Sørlandet

1,2kg sørlandsørret

Dro sørover sist lørdag. Tilbake i dag, langfredag. Flotte dager, kalde netter. Det ble bra med fyring i ovnen både sent og tidlig. Bra jeg hadde godt med ved. Flere av nettene var det ned i 2-3 minusgrader. Det kjennes i en "sommerhytte". Ble selvsagt en smule forkjølet av temperaturforskjellene etterhvert; stormfyring inne, kaldt ute. Typisk!

Fra Jåsund

Det ble mange fisketurer, men ingen store fangster. Første dagen ble det en 4-5 sjøørret opp til halvkiloen like ved hytta. Så et par større svømme forbi. Etter som dagene gikk ble det lengre mellom nappene. Stillere vær og påskefjære kan kanskje være en årsak til nettopp det. Hadde meg et par turer til Jåsund og fant meg en fin plass der sør for brua. Der tok jeg på første turen en fin ørret på 1,2 kg. Den ble eneste fiskemiddagen i påsken. En litt mindre artsfrende, omtrentlig 8 hekto, slank, beit på dagen etter, på samme plass. Den fikk svømme videre ut i straumen.

Oppsummert en finfin påsketur. Heldig med været. Kaldt, men dog. Kanskje tilbake i juni.

Ca. 8 hekto som fikk svømme videre etterpå

Fra Tjøm, Lindesnes

Havørn over hytta

5 kommentarer:

Torbjørn Wingsternes sa...

Da er jo sesongen i gang :) Den hytta så trivelig ut!

quies sa...

Det har vært kaldt ja.
Jeg hadde selv en overnatting ute for et par dager siden.
Det var en kald opplevelse, og jeg fikk ikke tatt ett eneste bilde.
Ellers kan du se på bloggen at jeg også har vært i området du beskriver i løpet av påsken.

Andreas sa...

Enig med Torbjørn, hytta ser trivelig ut! Hvilken vekt bruker du for å veie fisken?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelige kommentarer, karer! :) Jeg har et par stk vekter i fiskevesten som alltid er med. Av og til hiver jeg med en digital vekt også. Jeg skal lage et lite blogginnlegg med vektene som tema i løpet av kort tid.

:)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

BTW folkens: Det er ikke familiehytta som er avbildet ovenfor. Den ble riktignok benyttet av min far og hans bror en sommer da familiens hytte ble påbegynt på slutten av 50-tallet. Trivelig ser den ut ja, der den ligger tett under Tjømsfjellet. Familiehytten jeg er endel av ligger en liten halvkilometer unna.

:)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.