søndag 17. februar 2013

Er det så rart da?At jeg vil tilbake hit, - til Femundsmarka? På båten tilbake til Jonasvollen sist sommer slo det meg at jeg nok kunne vente noen år til neste gang. Jeg var kanskje litt metta. Eller? Torfinn Slettvoll sa det rett ut: "Du kommer tilbake neste år også du!"

Jo, jeg gjør det. Hvem vil ikke tilbake hit så snart som mulig? Datoen er satt. 22. juni er jeg etter planen på vei østover. 85 mil i bil. En vei. Pr. nå ser jeg for meg en ukes vandretur med inngang fra Storvika. Som i fjor. Fiskestopp i Røvolltjønnan, Skogtjønna, Korstjønna og litt opp i Grøtådalen. Grislehåen (bildet ovenfor) skal få  besøk igjen. Har også lyst å besøke Litlsjøen igjen. Jeg har noe uoppgjort med ørreten der. Trolig blir returen ned via Haugen.

Jeg vil også angripe Femundsmarka fra svensk side i sommer. I kano. Antar det blir inngang fra Kjäringsjöen og en padletur en ukes tid med besøk i Revsjøen igjen. Derfra via Styggsjøan og Litlbuddhåen og opp igjen til Rogen. Jeg planlegger ikke detaljert. Vil ha rom for endringer. Vær og vind vil bestemme mye. Godt jeg har rimelig god tid. Er privilegert sånn.

Etter noen uker i Femundsmarka blir det opp til Børgefjell. Det er i allefall planen nå. Jeg har også lyst på en Hardangerviddatur til sommeren. Jeg må klare å skvise det inn.

18 kommentarer:

Jan Erik sa...

Hehe, slik kan det gå :)

Er mulig jeg skal østover på "ferie tur" selv. Et lite avbrekk fra bratte fjell. Da blir det Grøtådalen, som er en liten hvit flekk for meg.

Men er for mye usikkerhet til å planlegge enda. Håper mest det blir tid for å bli lokalkjent i et nytt område nordpå :)

Anita sa...

Åhh dere er såå heldige!vi byfolk kan bare nyte og skrive ned alle turforslagenen deres!!!Yippi!!Jeg vil og dette!!))

Lure om dere får alt det der til hihhi..Eg mener hardangervidda og??Ja enig med dæ..eg skulle vært der og!!))

Tusen Tusen Takk for kjempenyttig innlegg!

Ha en strålende søndagskveld!

Anders sa...

En god plan! Vi skal faktisk til femundsmarka selv i sommer, starter turen siste uken i juni og satser på å bruke to uker. Etter å ha lest turrapporten din fra femundsmarka 2012 ble fristelsen for stor. Kanskje tilfeldighetene fører til at vi møtes:) I så fall må du være forberedt på solide doser med fiskeskrøner! Uansett gleder jeg meg til å lese turrapporten din. Lykke til med planleggingen.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hadde vært artig å treffes der inne. Vi får utveksle tlfnr. når sommer'n nærmer seg. Nordpå håper jeg du har lagt merke til Seiland ;)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Det er bare å komme seg ut, Anita. Bymenneske er jeg selv ;)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Det hadde vært utrolig artig å treffes der inne! :)

Jan Erik sa...

Hadde vært trivelig å sneket seg til en tur med kano ja.

Usikkerheten er knyttet til jobb, så ikke så langt nord som Seiland. Blir forhåpentligvis enten nord i nordland eller på Dovrefjell :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Har plass til en styrmann fra Kjäringsjöen eller når det måtte passe å treffes den uka jeg padler. Det er bare å hoppe om bord. Ekstra vest kan jeg ta med får jeg et pip på forhånd :)

Anonym sa...

Det bildet så fristende ut. Vi reiser som førstegangs Femundere omtrent samme periode. Planlegger 1 ukes tur etter gode tips ;)

Torgeir

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hadde vært artig å treffes da.

:)

moroglillemann sa...

Virker som Femundsmarka blir full av fiskeglade karer ;) har kikka litt på Hardangervidda, drømmer om en tur dit i sommer med lillemann på slep. Får sjå kva vi får til, lysta er der i allefall!

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hardangervidda er aldri feil det ;)

Helge sa...

Ser ut som sommeren er i box på planleggingsstadiet hvertfall. Håper været står deg bi. Drømmesommer det der om det slår til... Alle hell og lykke på reisen.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for det, Helge :)

Martin HJ sa...

Høres ut som en flott plan det der, vi vurderer en tur selv til Femundsmarka i år - men det står mellom to andre steder og, Hardangervidda og Jotunheimen. Vi får se hva vi blir enige om, hovedturen blir hvertfall i begynnelsen av August. Skal ta meg en solotur til Hardangervidda i år og, mulig jeg tar med svigerfar. Gleder meg hvertfall stooort til sesongen og denne bloggen er til fantastisk inspirasjon og masse flott lesestoff/bilder fra forskjellig paradis. Men Femundsmarka, Børgefjell og Hardangervidda ila sommer? Enten er du singel uten unger eller så har du en særdeles tålmodig frue? Fortsatt med flere gode innlegg i bloggen, følger stadig med :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelige ord, Martin. Jeg håper faktisk på å kunne skvise inn et par dager eller fem i Rondane også på vei fra Børgefjell til Hardangervidda. Da blir det i allefall en ultimat sommer.

Ang. min sivile status så holder det å si at jeg er privilegert ;)

:)

Martin HJ sa...

Høres ut som sesongen din i år blir fabelaktig! Var på fjelltur i Rondane ifjord, magisk sted med storslått natur. Akkurat nå venter jeg på at Sjøørret sesongen skal starte, og den er like rundt hjørnet - kan nesten ikke vente til mars og vårsola varmer opp de grunne buktene her i Sandefjord :) Heldigvis jobber jeg skift for min del og har 3 uker fri hver måned og en samboer med forståelse for min lidenskap :D Noe annet hadde ikke gått hehe. Er du noe ute eter Sjøørret selv?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Sjøørreten er jeg ivrig etter her i mitt område. Fjordene er stort sett frosset her nå, men så snart mildværet setter inn og isen går er jeg på jakt etter sø igjen. :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.