søndag 29. april 2012

Villmarksopplevelser

Blikk stille da jeg starter på jomfruturen

Jomfruturen med Ally ble lagt til "mitt" villmarksområde nord for kommunegrensa. Hadde sett fram til denne turen lenge. Kanoen var på taket på bilen i nitida. Halvannen time etter ble første åretak plantet i vannet. En herlig følelse. T-skjortevær!

Tretti meter bak kanoen hadde jeg en liten flytewobbler på slep. Helt stille da jeg startet, en svak, deilig bris av og til etterhvert. Dette vannet som jeg fikk tips om fra en kollega, er spennende. Kriker og kroker, nes og sund, bukter og viker. Spennende vann å fiske fra kano.

På et nes hadde jeg første stopp. Måtte regulere setet i kanoen litt. Noen kast med stanga fra land gav kjenning med en halvkilos som nappet et par ganger i Møreungen før den gav opp. Det er ingen stier rundt dette vannet. Terrenget er svært kupert og vanskelig å ta seg fram i. Kano er derfor tingen her. Jeg dorger meg helt inn i vestenden av vannet. Her er øde. Langt fra folk.

Ingenting på flytewobbleren sålangt. Jeg prøver å dorge med Møreungen 12g, kobber. Midt ute på vannet skriker bremsen på stanga. Fin fisk i andre enden er tydelig. Moro å kjøre ørret på lett utstyr. Fisken blir rabiat da den skjønner tegninga nærme kanoen. Flere sprang i lufta sørger for flere kalde vanndusjer over undertegnede. En skikkelig kubbe av en ørret. Jeg ser den sitter godt. Treblekroken har feste både i over- og underkjeven. På tredje forsøket får jeg den i håven. Dette er en av de feiteste ørretene jeg har tatt her i distriktet! Jeg padler inn til noen fine svaberg for å gjøre opp fisken og ta lunsjmatpakken. 1,1 blanke kilo veier ørreten! Knall rød i kjøttet.


1,1 kg veier denne kubben av en ørret!

I det brødskivene er fortært ser jeg et fint vak ikke langt fra land, like ved der kanoen er dratt opp. Det er fin fisk som viser seg. Igjen er den oppe. Jeg får kastet sluken like utenfor og litt forbi der ørreten var oppe. Det tar ikke mange sekundene før den er på. Ørreten er sulten nå. Det er tydelig. Denne er også fin. Jeg lar den få kjøre seg litt. Får noen bilder av den før den glir inn i håven. 800g finfin ørret! Jeg får satt den forsiktig tilbake igjen. Det holder med den første.


Fin ørret på Møreungen


De er i godt hold ørreten i dette vannet


De gir seg ikke uten kamp


Klar for håven. 800g veide denne.

Sola steiker. Solkrem er ikke tatt med. Det regner jeg med jeg vil kjenne etterhvert. Jeg padler meg rundt denne delen av vannet jeg er i nå. Etterhvert kommer jeg inn i sundet jeg padlet tidligere i dag. Har retning tilbake. Flytewobbleren henger 30-40 meter bak. Jeg ser stangtuppen vibrerer fint. God gange på wobbleren.

Plutselig støkker jeg til. Noe voldsom plasking bak meg i vannet. Jeg får snudd meg i kanoen og ser 4 hjort som har kastet seg i vannet der sundet er på det smaleste. Det første som slår meg er flytewobbleren som er omtrent akkurat der de svømmer! Jeg griper stanga for å få inn wobbleren. Ombestemmer meg med en gang. Drit i stanga og wobbleren tenker jeg. Fram med kamera! Jeg fikk bilde av de. For et flott syn! De må ha sett meg padle forbi og ventet til jeg var langt nok unna før de hoppet i vannet.

En finere jomfrutur med Ally hadde jeg ikke drømt om. Dette området kan virkelig gi villmarksopplevelser ikke langt fra by'n. Jeg må tilbake om ikke lenge!

Nærtur i "villmarka"

Hjortene svømmer over der sundet er på det smaleste

Flott opplevelse

De kaver litt med å komme seg opp på land


7 kommentarer:

Torbjørn Wingsternes sa...

Herlig innlegg. Den Allyen sliter du ut i løpet av sommeren :0)

Magnus Jonas Fjell sa...

Flott fisk og for en opplevelse og se hjort som svømmer!
Lykke til med kanoen, ja det er fint å dorge med flyte wobbler.

Hilsen
Magnus

Andreas sa...

Som Torbjørn skriver; herlig innlegg!

Fredrik Lunde Svendsen sa...

Suverent detta Bjarne :) Prøvde å kjenne meg igjen via bildene, men terrenget i det distriktet er helt likt ..nydelig ørret, men 1 mindre :))

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelige kommentarer, karer :)

Yngve sa...

Likte trikset med å tegne opp cm mål på stangen. Neste blir vel å inkludere digital vekt i enden slik at man kan lese av direkte :-) Fantastiske bilder og blog! Stå på!

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelig kommentar, Yngve :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.