lørdag 1. november 2014

Novemberørret


Sjøørreten biter i november også og fremviser årets kanskje siste høstfarger. Trærne mister sine i blæsten denne helga kan det se ut som. Ørreten derimot beholder rødfargen.


Sommerlige temperaturer på fiskeplassen i morges. 14 grader pluss viste termometeret i bilen da jeg parkerte. Sønnavind og regn. Pussig vær.


Det ble et par ørreter i håven, alle fikk friheten tilbake bortsett fra en som ble med hjem. Nesten 7 hekto veide den, fin i formen og rød i kjøttet. Flott kvalitet på matfisken i fjorden.

4 kommentarer:

Frank sa...

Var ute noen timer jeg også, hadde en på kroken, ellers var det dødt.....

Kjell Gunnar Klaksvik sa...

Bildet av fiskefilétene fikk meg til å lengte et sommer, teltturer og fjellvann!
Kjenner jeg får lyst til å prøve meg en tur etter sjøørreten også.
Jeg fikk ikke nok ut av fiskesesongen i år, klarte ikke å få større ørret enn halvkilos størrelse! Det er jo fin fisk det, men det får ikke blodet til å bruse akkurat.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Ja, lengter etter sommeren jeg også, men da er faktisk sjøørretfiske et svært godt middel til å få tida til å gå. Sjøørreten er spennende å fiske på. Fisker stort sett på samme vis som etter fjellørreten. Bruker samme utstyr. Grunne bukter og rundt nes og odder er fine plasser å prøve. Fisker sluken høyt i vannet. Varierer hastigheten med spinnstopp underveis. Møresilda i 10g er min favorittsluk.

Aud sa...

Nydelig farge på den ørreten!

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.