søndag 5. april 2015

Snakk om vårløsning i Sveio!


Etter en uke med fiske i saltvann og sjø måtte jeg bare ha meg en tur igjen etter brunørreten. Turen i kveldingen gikk, nesten selvsagt, over fylkesgrensa til Sveio igjen. Det er så moro når ørreten tar!

Dette var første turen i år inn til et vann i Vigdarvassdraget jeg vet det går fin fisk. Har tatt en nesten kilos her før. I kveld dro ørreten vekta enda lenger ned.

Det startet noe trått, selv om det var en og annen fisk i overflaten ute på vannet som lå helt blikk stille. Etter et kvarters fiske uten kjenning dukket Mikkel opp for en prat. Han hadde sett meg fra veien i det han kjørte forbi. Mikkel bor i området og kjenner vannet godt, men hadde ikke store troen på at jeg skulle dra fangst her i kveld. Det går nemlig gjerne tid mellom ørretfangstene på stang i vannet. Jeg kan forsåvidt skrive under på det. En erfaring jeg også har gjort her.

1360g og 49cm. En fin kubbe fra Sveio

I kveld hadde jeg kun ett napp før fisken her tok. Den gjorde et skikkelig utras før jeg kunne jobbe den innover mot håven. Et par minutter tok det bare før den var klar for håvmaskene. Den satt godt på møresilda, på enkeltkroken.

Møresilda i 10g og enkeltkrok

Snakk om fin kondisjon på fisken også! 1360g veide jeg den til og 49cm lang. Den lever godt på stingsild i vannet her og sluk som gjerne imiterer dette er ikke dumt har jeg funnet ut. Forrige ørret jeg tok her for noen år siden tok også en møresild på 10g.

Mor fikk halve ørreten til middag

Fisken ble middag til mor som fikk halve, naboen fikk andre halvparten. Rimelig kortreist mat dette, noe som man bør merke seg.

Ny tur i morgen! Det er så moro når ørreten biter!

6 kommentarer:

Ola sa...

Så fantastisk godt ut. Håper på en smaksprøve en dag

Anita sa...

Se der ja!!Kjempefangst!

Ståle sa...

Fy faen den fisken der har levd ett godt liv før den ble middag :-D

Magnus Jonas Fjell sa...

Flott fisk, kjekt at det er mulig å få over kiloen i vårt distrikt også:-)

Unknown sa...

Du har virkelig kommet i gang med brunørret sesongen ser jeg!!

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for kommentarer, folkens. Ja, det er full rulle etter ørreten nå og kjekt å vite at slike finnes å fiske på i distriktet her. Finfin kvalitet på fisken. :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.