lørdag 11. april 2015

Etnetur med høy komfort


Jeg kunne ikke avslå tilbudet fra Per Andreas om en tur til Etne etter sjøørreten i bobilen hans. Alt inkludert, inviterte han med. Du sier ikke nei da!


Yr meldte nemlig om stille og varmt vær inne i Etne det nærmeste døgnet. En slags fønvindeffekt skulle kunne gi tosifret antall varmegrader i lufta, leste vi på Yrs sider. Resten av helga skulle derimot bli både våt og forblåst. Dette var vårt værvindu denne aprilhelga til å få gjort noe fornuftig.

I firetida fredag ettermiddag var vi i vei østover mot Etne. Bobilen pakket for et døgns fiske med dertilhørende godsaker som sjelden ellers tas med på tur. Nå var det rikelig med plass.


I Etne viste temperaturen helt riktig hva Yr hadde meldt. Opp i 14 grader og vindstille vær ved solnedgang. Helt fantastisk å oppleve tidlig i april.


På undertegnede og Per Andreas ble det ikke mye fangst å snakke om på denne turen. Per Andreas ble kåret til årets seifisker. Undertegnede fikk kun en liten tass langt under minstemålet. Alle fiskearter fikk svømme ut igjen.

 Solid frokost på bobiltur til Etne

Eneste fangst på undertegnede

I det de første regndråpene treffer oss seint på formiddagen lørdag var det bare å pakke sammen og legge vestover igjen. Fantastisk fin tur med høy komfort. Takk for god mat og drikke, og takk for turen Per Andreas!

4 kommentarer:

Unknown sa...

En litt "annerledes" fisketur det:) Du som er lokalkjent, når forsvinner normalt sett snøen oppe i fjellene der? Tenker på å ta turen tilbake til fjellene opp vest fra saudafjorden slik som for 2 år siden.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Det er mye snø i Etne-og Saudafjellene denne vinteren og jeg regner med at den vil ligge mange uker lenger enn fjorårets. Jeg tviler på at jeg kommer meg dit til fots, vannet på headerbildet på bloggen (når dette skrives). Bildet er fra 1. mai i fjor på ca. 700 moh litt lenger vest for dit du vil opp.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Webkameraet på denne siden http://weather.erkh.no/weather/ er plassert på ca 500moh omtrent 10km nordvest for dit du vil, Sven Richard.

Unknown sa...

Takk for informasjonen Bjarne, og det webkameraet hadde jeg sannelig glemt!

Vel...Da er det nok ikke noe poeng i å tenke på tur der før mot slutten av mai da kanskje.

Takk igjen!

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.