lørdag 18. april 2015

Aprilnatt i Sunnhordland


Kanoen fristet til tur der den har ligget på terrassen siste uka. Med finværet som var meldt for helga sa det seg nesten selv. Kanotur til Liervatnet og en aprilnatt i telt.


Kom litt tidligere fra jobb enn normalt og var avgårde nordover i bilen i tretida med Ally på taket. En litt kjølig bris fra nordvest var meldt og gav dytt i ryggen sørover på vannet. Med to stenger ute la jeg i vei lengst sør.

Med nevnte vindretning og kjølig vårvann var jeg ikke veldig optimistisk med tanke på fiskefangst. En liten en beit riktignok helt sør i vannet da jeg kastet med haspelstanga noen minutter fra kanoen, men den lille, vårkalde ørreten fikk svømme videre.
Fra leirplassen jeg har campet noen ganger tidligere ble det heller ingen fangst. Ikke et napp en gang. Da ble det heller Steinbitgryte fra Real turmat i stedet. God den også.Utpå kvelden stilnet vinden helt av og jeg fant det trygt å fyre opp bålet. Fuktig i marka og fin bålgrue, samt vinddraget utover vannet skulle være trygt nok.


Det er virkelig stemningsfullt å sitte slik tett på et vann en vårkveld å høre alle naturlydene. Et par tre flaggermus holdt meg også med selskap rundt leirplassen der de fløy i sikksakk over vannflaten på jakt. Var det ikke også ei kattugle jeg hørte inne i den mørke granskogen på andre siden?


Lørdag var det meldt opp i frisk bris fra nordvest og jeg ville tidlig avgårde for å slippe å få det verste i mot nordover vannet. Selvsagt klarte jeg å forsove meg og våknet ikke tilslutt før i titida. Må skylde på ny sovepose der. Sjelden jeg har sovet så godt. Jeg var riktignok en liten tur ute på morgenkvisten da jeg ble vekket av fuglelivet rundt vannet. Det er liv i skogen når våren er skikkelig i gang. Hønsehauken hørte jeg også før jeg krøp i posen igjen for en liten time til, som ble flere.


Jeg måtte bruke litt krefter nordover vannet igjen pga. vinden i mot, men det gikk greit uten altfor mye pes.


Ingen store fangster å skryte av fiskemessig, bortsett fra finfine naturopplevelser og stemninger å ta med seg. Det er virkelig fint å tilbringe en vårnatt ved et vann når været er i godlage som denne helga.

3 kommentarer:

Aud sa...

Fantastisk fine bilder da :-)

Helge sa...

Vårturer er litt ekstra gode mtp lyder. Bogner over av fugleliv. Pluss det å se når våren skyter ut i full blomst er fantastisk. Fortsatt god vår og skitt fiske

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelige kommentarer :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.