lørdag 13. august 2016

Under tak på Sørlandet


Det ble igjen noen sommerdager på Sørlandet, litt utenom skjema, men når jeg først var i Setesdal så er det ikke mange timene ned til svabergene vest for Mandal.

Island igjen snart? (fotografert fra verandaen)

Jeg var søkke våt og hadde mye vått utstyr da jeg kom ut fra Setesdalsheiene i Valle i starten på august. Med sommerhytta ikke mange timene unna var det et enkelt valg å sette kursen innom der og tørke noen dager.


Flott sommervær kan jeg ikke skryte av de dagene jeg tilbrakte på hytta. For å si det sånn så var det bra å ha tak over hodet. Kun lørdagen var det finvær så og si hele dagen. Da ble også årets makrellmiddager sikret. Det er som alltid smakfullt.


Ellers så fikk jeg tørket opp godt etter fjellturen og lest noen bøker. Rundt hytta så jeg det var voldsomt med tyttebær i år. Sjelden jeg har sett slike mengder. Flott også når røsslyngen, Norges nasjonalplante (en av to), står i full blomst.

 Mye tyttebær i år

 Røsslyng


Det ble ikke mye uteliv faktisk og dertil også lite fiske, men i tillegg til nevnte makreller ble det et par små lyr og en liten sjøørret under minstemålet. Det blir nok ny tur nedover i oktober, tradisjonen tro.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.