lørdag 13. august 2016

Ha alltid juletrepynt med på fisketur!


Jeg har alltid "juletrepynt" med på fisketur, som fiskekompis Frank kaller slike sluker. Man skulle ikke tro det, men disse kan avgjøre fangst eller ikke.


I morges ble det halvannen time nesten, i styrtregnet med fiskestanga. Første sluk som ble forsøkt var juletrepynten fra Sølvkroken. Etter fem-seks kast var det fisk på, men den slo seg av etter noen sekunder. Det neste kvarteret var det flere kjenninger med fisk i vannet på denne fargesterke sluken.


Så, endelig satt en fin på. Det var tydelig med tunge drag og et par utras før jeg etter noen minutters kamp fikk geleidet muskelbunten over håvkanten. En virkelig fin ørret, rundt 7 hekto vil jeg tro. Jeg veide den ikke, men rund i buken var den og brei over nakken, og rundt 40 cm, så er nok den vekta deromkring.


Jeg forsøkte en stund også med svart sluk og svart spinner, men her var det knapt noe som var bortpå. Avsluttet fiskeøkten i regnværet med juletrepynten igjen og da var det flere kjenninger og fisk bortpå igjen, uten at de tok skikkelig.

Også sist jeg var ved dette vannet, for snart en måned siden, så var det denne fargesterke sluken fra Sølvkroken som tok største fisk. Jeg drar aldri på fisketur uten et par eksemplarer av slike sluker.

Det er gjerne tidlig på våren jeg har best erfaring med at fargesterke sluker fungerer godt, eller i vann der sikten er dårlig, dvs. gjerne i humusrike vann og i vann med mye tilsig fra myr, mao. litt grumsete vann. I kaldt vann på fjellet er også disse slukene verdt å prøve når ingenting annet trigger fisken til å ta. Fiskekompis Frank tok flere på kiloen en gang i Lomsdal Visten på en slik sluk har han fortalt meg. Da var det iskaldt vann og alt annet var forsøkt. Juletrepynten berget middagene hans.

PS. Sluker og annet fiskeutstyr får jeg levert av Salar Sportsfiske og Sølvkroken.

4 kommentarer:

Kjell Gunnar Klaksvik sa...

Takk for tipset. Jeg fisker stort sett med sluker i kobber og rødt, og har aldri vurdert slike fargesterke sluker. Etter en sommer som har vært fårlig fiskemessig skal jeg jaggu kjøpe inn noen slike og gi de et forsøk! :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Ja, lurt å ha en slik en i skrinet skulle alt annet ikke virke. :)

Elin "Turtupp" sa...

Må være forsiktig med slike opplysninger. Plutselig finner mdg ut at dette er juks, vipps så er denne sluken ulovlig i Norge.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Tja, nå er ikke DET noe problem, siden jeg er medlem av MDG og aktiv i partiet ;)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.