lørdag 25. mars 2017

Fuktig og surt


Været i dag ble ikke akkurat som meldt tidligere i uka. Det ble fuktig, vått og surt til tider.

Jeg hadde gråværet med meg i hele formiddag de timene jeg var ute. Det var sammenhengende yr og regn hele tiden. Heldigvis lite vind, kun en liten bris på det meste. Temperaturen holdt seg rundt 6-7 grader.
 Halvkilos i godt hold i håven


Jeg var innom tre fiskevann i formiddag før jeg gav meg. De to første gav hver en halvkilos ørret i godt hold begge to. De fikk begge friheten tilbake. Det tredje vannet jeg var innom hadde jeg ikke kjenning i det hele tatt den halvtimen jeg fisket der.


Det ble et par timers effektivt fisk tilsammen i dag i de tre vannene jeg besøkte. Ennå kanskje litt kaldt i vannet til at ørreten er virkelig på gang.


Begge ørretene i dag tok på Aura Flake i 7g med øye, og som jeg fisker med enkeltkrok. Jeg prøvde også både juletrepynten og svart i dag, men ingen kjenning på disse.

I morgen tar jeg med fluestanga og satser på litt finere vær og kanskje også litt mildere temperatur.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Bjarne, flott blogg du har, har fulgt med en stund nå. Jeg ser du skal ut med fluestanga nå, og har fått med meg at fjærmygg kan være tingen så tidlig på året. For meg som er fersk fluefisker er det vanskelig å forstå seg på alt av ord og begreper i fluefiske, og hos forhandlere ser man gjerne bare navnet på fluene, og ikke klassifiseringen. Er du enig i at fjærmygg er tingen etter brunørreten nå, og kan du nevne navn på noen gode fluer i den kategorien? :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Heisann!
Hyggelig at du har funnet bloggen min og følger den.
Jeg er nok ingen dedikert fluefisker, men forsøker fluestanga iblant. Litt for å variere.

Små mygg er nok det som gjelder på våren og det har jeg også med, men det er gjerne en nymfe jeg forsøker først i mine tidligvann. Det er nok også det som først bindes på fortommen i morgen regner jeg med. Tipper en fyldig montana-nymfe.

Er du blitt en dedikert fluefisker så anbefaler jeg deg å oppsøke nettopp slike nettsider og blogger. Ta f.eks. en titt på Fredrik sin side her: https://lundefluen.wordpress.com/2017/03/11/steinfluen/

Det er mange dedikerte fluefiskere som skriver på nett og blogger. Tipper du snart finner akkurat hva du leter etter.

Skitt fiske! :)

Anonym sa...

Hei Bjarne,
Hvilke enkelkrok bruker du?
Gir enkelkrok bedre gange på sluken?
Veldig fin blogg du har ��
Mvh Petter

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei Petter.
Sluken får en mye finere gange med enkeltkrok. Ikke noe tungt anker som holder igjen på bevegelsene.
Jeg bruker Owner S-61 nr 2 som jeg anbefaler: http://bjarnesturblogg.blogspot.no/2013/01/enkeltkrok.html

:)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.