onsdag 27. september 2017

Svart sluk til ørreten!


Ja, dette er en virkelig god ørretfanger er min erfaring. Jeg har tatt mange ørreter på nettopp svarte sluker, og i sommer veldig mange!

Den som leser bloggen min her har nok helt sikkert fått med seg dette. Jeg har de siste årene tatt mange ørreter på nettopp svart sluk.


Gamle, nedslitte sluker pusser jeg opp igjen, og modifiserer etter egen erfaring. Svarte sluker som bildet øverst i innlegget her viser er gode fiskefangere. Ørret spesielt, men også røyer har jeg tatt på svart sluk.


Som tidligere nevnt her på bloggen bruker jeg en billig, svart lakk fra Biltema, glitter fra en hobbybutikk og klarlakk fra fluebinderutstyret mitt. Et øye er også et must, forseglet med klarlakken. Det får jeg fra Salar Sportsfiske som er en av to hovedsponsorer på bloggen.


De  siste dagene har jeg pusset opp flere svarte sluker etter sommersesongen. Det gjenstår flere, bl.a. flere møresild i 10g. På bildet øverst ses bl.a. en i 6g. De største slukene på bildet øverst er i 12g. Den minste i 4g.


Har du ikke allerede svarte sluker i slukboksen din, ja da er det jammen på tide å skaffe noen, spør du meg. Pimp dem opp selv. Det er moro å få fisk på "egne" sluker.

13 kommentarer:

Unknown sa...

Hei
Jeg har også hatt god erfaring med svart sluk til laks i år. Kan du si litt om hvilke type maling/lakk du har brukt?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei. Jeg bruker Biltemas hobbylakk (sprayboks) svart, der jeg rett etter drysser glitter over. Når den er tørr fester jeg øye (øyne, hvis begge sider av sluken) og forsegler hele sluken med klar fluebinderlakk som jeg påfører med en Q-tip.

:)

Unknown sa...

Takk for tips - det skal jeg prøve!

Kjell Gunnar Klaksvik sa...

Interessant, jeg er fristet til å prøve :) Jeg finner ikke slike øyne på Salar sine nettsider, har du link til de.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Ja, du må prøve disse. Her er de: https://www.salarsport.no/produkt/fluefiske/fluebinding/oynehoder/3d-stick-on-eyes

Kjell Gunnar Klaksvik sa...

Se der, ja. Takk skal du ha :) Noen erfaring med hvilken størrelse er bes? 3 eller 5 mm?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Jeg bruker 5mm på alle slukene. Kunne gjerne hatt litt større også tror jeg. Jeg har øye på begge sider av sluken.

Bjørnar Svendsen sa...

Hei. Gjenbruk og modifisering av gamle sluker virker som en spennende syssel for guttungen å prøve i vinter. Hvordan kroker og hvilken størrelse bruker du på de, tenker på de enkle.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei. Artig at du vil gjenbruke og pusse opp gamle sluker. Jeg bruker Owner-kroker: https://www.salarsport.no/produkt/sportsfiske-diverse/kroker/enkelkroker/owner-s-61-slukkrok-enkel i #2. De holder i massevis til lett sjøfiske og ørretfiske. Tok tokilos lyr på sluk med #2 i dag.

:)

Bjørnar Svendsen sa...

Takker. Da er øyne og kroker bestilt. Blir morro å prøve. Takker for fine tips, og en flott og spennende blogg du har. Bjørnar.

Laksesluker.no sa...

Spennende tips! Jeg har gode erfaringer med kveldsfiske etter laks med en sort og kobberfarget Salamander.

Artig å mekke litt selv også!

Markvaider sa...

Er begge sidene svart eller ein svart og ein blank?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Begge sider er svarte.

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.