lørdag 15. januar 2011

Stillstand

Det er stillstand i turlivet. Etter desembers fine vinterdager er januar blitt et inferno i regn, is, sludd, slapps og vind. Ikke mye som frister å tilbringe tid ute i. Tiden innendørs i denne mørke perioden benyttes selvsagt matnyttig. Det går tross alt mot lysere tider og stuebordet + spisebordet i stua er nesten konstant okkupert av kartverk over poteniselle turområder. For ikke snakke om bøker og oppslagsverk med info om spennende områder som frister.

Som nevnt tidligere i bloggen planlegges et par lengre fjellturer til sommeren. Litlosområdet/Vestvidda vil jeg besøke igjen til sommeren. Det blir fra midten av juli en gang regner jeg med. Litt avhengig av når isen går i området og vær og vindforhold.

Før ovennevnte tur er planen en ukes tid i fjellet nordvest for Mogen. Da tar jeg båten fra Skinnarbu over Møsvatnet, og tar en rundtur i fjellet fra Mogen. Her også må vær og føreforhold stemme. Normalt er det litt mindre snø her enn lenger vest på vidda og sommeren kommer trolig litt tidligere i dette området. Tiden får vise.

I mange år har jeg hatt en liten dragning mot de øvre delene av Setesdalsheiene. Spesielt har området omkring Hovden-Sloaros virket spennende. Med naturfaglig bakgrunn frister dette området botanisk også. En ukestur i august holder jeg av til det området. Inn fra Hovden er tanken og stolheisen der kan spare meg for noen kilometer motbakke kanskje.

Skulle vi bli så heldige at det blir en tidlig sommer i Etnefjellene/Åkrafjordfjellene kunne jeg tenke meg en tur inn her igjen, denne gang fra Seljestadsiden. Jeg vil gjerne tilbake til Vaulotraktene igjen etter den flotte opplevelsen sist sommer der. Skal være fiskemuligheter på vei til Simlebu. Det trengs en liten uke til en slik tur også. Kanskje i begynnelsen av juli.

Endel avspaseringsdager til gode gjør at det åpnes for fine langhelger i mai og juni. Treffer været og temperaturen åpner nok dette for en tur og to til de ytre delene av Etnefjellene med telt i sekken. Påsken er sein i år. Trolig tar jeg noen dager på Sørlandet etter sjøørreten der. Isfiske etter vårørreten nord for Haukeliseter frister også. Skal ikke se bort fra en vårskitur med isboret i april/mai.

I dag er dagen 50 minutter lenger enn den var ved vintersolverv. Joda, det går mot lysere tider. Det er deilig å vite at nå er det utforbakke mot sommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.