torsdag 5. mai 2011

En kubbe

Langhelga er i gang så også de planlagte fisketurene. Et vann over fylkesgrensa i nord besøkte jeg i kveldinga. Her går det fin fisk. På et av de første kastene var det fisk etter sluken. Ikke lenge etter satt den første på. Oppunder halvkiloen vil jeg anslå den til. Jeg fikk den løs fra sluken i vannkanten og lot den svømme ut igjen. Ti minutt etter var en på samme størrelse også med inn til land. Den fikk friheten tilbake som den første. Fin i formen begge to.

På et nes lenger nord i vannet tok jeg et kast med lillauren langs land. Et voldsomt hogg indikerte fisk godt over halvkiloen. Etter noen sekunder så satt snøret bom fast. Jeg kjente det fremdeles var liv i andre enden, men noe holdt igjen og det var ikke fisken. Tydelig at det var noe ureine bunnforhold akkurat der. En stein eller kanskje et tre som lå på bunnen som fisken hadde surret seg inn i, i kampens hete. Nå satt både den og jeg fast. Til slutt måtte jeg ta snøret i hånda og dra det løst. Da røk selvsagt fortommen. Den fisken var i allefall fin.

I det sola la seg på horisonten i nordvest hogg det voldsomt igjen. Et skikkelig rabalder i overflaten femten-tjue meter fra land fortalte at den her var blant de største i kveld. Den gjorde noen fine utras før jeg fikk den i håven. En skikkelig kubbe av en ørret, brei som den var over ryggen. Rundt 40cm og vekta dro den ned til 750g. Den fikk svømme tilbake der den kom fra etter et bilde. For en fin kveld! I morra er det ut igjen.

Oppunder halvkiloen er denne som gikk på en Spesial hammer

Idyllisk og fint dette vannet

En skikkelig kubbe av en ørret. 0,75 kg.

Solnedgang over ørretvannet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.