lørdag 7. mai 2011

Tilbake på Nes


Første tur i år til Steinbru og Storavatnet på Nes i Tysvær. 23 varmegrader ventet utenfor bilen. Østlig, opp i nesten frisk bris. Hadde med fluestanga, men i den vinden ble det bare sluk. To små, knappe 3 hekto til sammen ble det av fangst. De fikk komme tilbake til sitt rette element. Skikkelig vårstemning ved vannet gav en finfin tur likevel.

2 kommentarer:

kof sa...

Kjempefin blogg du har!

Må man ha fiskekort her eller er det kommunal eiendom? Evt. hvor kjøper man det?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Heisann!

Takk for hyggelig tilbakemelding på bloggen min.

Du, angående fiskekort her så må jeg melde pass. Det kan godt være at dette finnes, men jeg har ikke tatt meg bryet å lete etter det. Det er nok mange grunneiere til vannet vil jeg tro da flere hus og gårdsbruk ligger i området rundt. Jeg har vært veldig synlig ovenfor folk i området der og har til nå ikke blitt jaget eller spurt om kort. På ovennevnte tur hilste jeg på to i båt som satte garn like ved der jeg stod. De gjorde ingen mine til å ville jage meg bort og smilte og nikket tilbake til meg.

På den annen side så vil jeg, naturfaglig sett, påstå at vannet har svært godt av å bli fisket mye. Fiskekort kan i så måte føre til en negativ utvikling for et slikt vann med fisk i dårlig kondisjon.

Skulle jeg få pepper for at jeg ikke har løst et eventuelt fiskekort i vannet så skal jeg selvsagt legge meg flat og betale, men jeg vil uansett være en motstander av det i et slikt vann.

Det er både røye og ørret i vannet og det drives garnfiske etter begge artene. Og det kan sikkert fiskes enda hardere med garn.

:)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.