lørdag 28. mai 2011

Våt retrett

Endelig til fjells med sekk og telt på ryggen igjen. Snøen var gått og isen på vannene likeså. I allefall i de ytre delene av Etnefjellene hvor første turen gikk av stabelen i år. Jeg hadde en kort stopp i Etne for å kjøpe fiskekort. Så bar det oppover. Tok meg drøye to timer å gå opp. Fint vær, men det var tunge skyer i nord. En svak nordvestlig bris. Værmeldingen varslet mye nedbør og vind fra sørøst.

Et virkelig flott fiskevann åpenbarte seg over siste kneika. Hadde fått tips om dette vannet tidligere i år. Teltplass fant jeg helt ytterst på et nes. På tredje kastet satt middagen på Lillauren 12g i sølv. En halvkilos. Ikke dårlig velkomst til fjells det. Tåka kom etterhvert sigende inn med en kraftigere vind på slep fra nordvest. Det ble tett til slutt og småkjølig. En litt mindre ørret fikk friheten tilbake før jeg gav meg med fiskestanga på kvelden. Hadde også flere napp og fisk etter. Tydelig et godt fiskevann dette.

Utpå natta blåste det opp, men nå var vinden snudd på sørlig. Var en tur ute og fikk strammet opp bardunene. Ikke dumt. Det kraftige regnværet som var meldt kom også i løpet av natta. Fire-fem grader i teltet tidlig på morgenen. Surt og kaldt ute. Tåka var forsvunnet, men det gikk hvitt utpå vannet. Regn og kraftig vind er lite trivelig å kose seg i. Teltet ble pakket etter værmeldingen på radioen kl. 08. Var ikke bedring i vente sa den. En liten time så var jeg under tregrensa igjen ved parkeringsplassen. Rimelig fuktig, men det blir en alltid i slikt vær. Skoa holdt tørt. Må tilbake hit om ikke lenge. I litt bedre vær forhåpentligvis.

Vannet åpenbarer seg over siste kneika (klikk på bildet for stor versjon)

På tredje kastet satt en halvkilos fjellørret

Tåka kom sigende inn fra nordvest

Middagsørret

8 kommentarer:

kof sa...

Excellent! Håper på bedre vær neste helg! ;-)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Jepp. Da tror jeg turen går til Strype for min del, men det får jeg se når det nærmer seg :)

kof sa...

Tipper vi går opp fra Kyrping eller Øyna...

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Oja, dere vil opp dit. Spennende. Fortell meg gjerne hvor dere var etterpå :)

kof sa...

Var ikke du opp der i fjor? Kan vel si vi er delvis inspirert av deg! ;-) Skal gi deg en liten oppsummering...

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Jeg vil tro at snøen ligger ennå der oppe (over 7-800m). Har vært mye snø der i vinter. Sjekk snøkart på senorge.no for sikkerhets skyld. Jeg dro opp dit sist i juni i fjor og da var det ennå litt is på de høyeste vannene jeg besøkte (over 900m). I år har det vært mer snø enn i fjor mener jeg.

kof sa...

Får sjekke det litt... Kanskje det blir Strype på oss også? Eller retrett... ;-)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Blir det heller Strype på dere og jeg også tar turen dit så treffes vi kanskje? Du kjenner meg igjen på caps'n :D

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.