tirsdag 31. mai 2011

I Sveios ødemark part II

I dette terrenget er det lettest å følge hjortetråkkene
260g og knallrød i kjøttet var denne
Et flott område dette som gir litt villmarksfølelse

I nærheten her fant jeg mye ekskrementer etter storfugl
Jeg var inne ved dette vannet i slutten av oktober i fjor, etter det første snøfallet og etter at nattefrosten hadde satt inn. Overraskelsen var stor da jeg oppdaget en flått som hadde bitt seg fast etter den turen. Flått er jeg ikke ukjent med, men at et eksemplar av arten var ute på blodjakt etter en frostnatt og i skaresnø trodde jeg ikke var mulig. Det ER mye flått i Sveio! Mye hjortedyr må ta på seg endel av skylden for det tror jeg i tillegg til andre faktorer som endret klima bl.a.

I dag var jeg forberedt. Jeg skrev i fjor at jeg ville ha meg en tur inn hit igjen i mai i år. I dag er siste maidag. På tide altså. Som sagt var jeg forberedt og hadde laget meg en hvitløksspray av 6 hele hvitløk (knuste disse ved hjelp av en stavmikser, blandet i litt vann og silte dette over i en sprayflaske). Flått skal være lite glad i hvitløk har jeg lest og nå fikk jeg testet det. Før jeg la avgårde fra bilen sprayet jeg turbuksa godt våt opp til over knærne. I tillegg litt på jakkeermene. Skal si det dunstet hvitløk i skogen.

Det er rimelig urørt skog i dette området. Ingen stier inn til dette vannet og det enkleste er å følge hjortetråkk som går i riktig retning. De er det mange av i skogen. Det er jo også i disse hjortetråkkene flåtten sitter og venter. På meg har de ventet forgjeves tror jeg. Har ikke funnet en eneste flått på meg etter turen i dag. Verken på tøyet eller på kroppen. Hvitløken har trolig gjort jobben. Så forøvrig ikke et eneste menneske heller, kanskje av samme grunn?

Fisk er det i vannet. Den står rimelig tett også. Jeg var ikke borti noen store tror jeg. Mange smånapp og et par små på land. I godt hold de jeg hadde på land. Den største veide jeg og sjekket innvendig. 260g og knall rød i kjøttet. Man ville ikke sultet ved dette vannet i allefall.

På vei ut igjen kom jeg over noe som trolig må være en spillplass for storfugl tidligere i vår (?). Mye store fugleekrementer spredt rundt i terrenget der myr møter tettere skog.

Man får litt villmarksfølelsen inne i dette området. Et stykke fra nærmeste vei og ingen stier gjør nok at ikke så mange finner veien inn hit for ofte. Det er jo i grunnen fint at slike områder finnes også i distriktet.

4 kommentarer:

Fredrik Lunde Svendsen sa...

Hei Bjarne, fin rapport :) Eg ser du har fluestanga på sekken, men eg har enda te gode å hørre at du har brukt an :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Den brukes dann og vann når forholdene ligger til rette for det ;)

Fredrik Lunde Svendsen sa...

Hadde en kanon dag her i dag Bjarne, flott natur men lite fisk :) Takker for tipset :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Det høres bra ut! :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.