fredag 24. februar 2012

Sjøørret i Vindafjord

En halvtime, trekvarters kjøretur østover fra Haugesund er det en fin fiskeplass i en fjordarm i Vindafjord. Her har jeg vært noen ganger og fått til maten, for å si det slik.

I formiddag tok jeg turen innover igjen. På stigende flo ble det et par timers fiske. Noen kraftige regnskyller og vindkast fra vest gjorde det litt ufyselig til tider, men sola kikket også gjennom skydekket et par ganger. Vekslende vær altså.

Det gikk en halvtimes tid før ørreten var der. Jeg kjente litt smånapping langt der ute og etter litt kom en skygge sigende etter sluken over den lyse sandbunnen. Her er det tangklaser og sandbunn om hverandre. Leopardbunn. Et stopp på innsveivingen gjorde at ørreten hogg på den blå Sølvpilen nesten helt inne ved støvlene mine. Et saftig utras og en liten fight så var den i håven. Den satt godt i munnviken sluken. En finfin ørretmiddag det her.

950g som tok 18g Sølvpilen i formiddag

Sola presset seg gjennom skydekket av og til

Andre var også ute og fisket i formiddag

6 kommentarer:

Anonym sa...

Flate skinn Bjarne, nå er det nyss før jeg slutter å følge bloggen din da misunnelsen begynner å ta overhånd hehe ;) Hvor bor du som har sånn tilgang på flott sjøørret? Her er alt tross det milde været i det siste, frosset fra topp til bunn.. Skal alikevel ut å gjøre et tappert forsøk på isen på søndag, så da får vi se :) Men igjen, gratulerer med flott fisk!

Magnus Jonas Fjell sa...

Flott fisk.
Kjekt å få så stor fisk på kroken..!
Hilsen
Magnus

Anonym sa...

Nydelig ørret og en flott blogg:)

Hilsen Frank

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelige kommentarer! :)

Unknown sa...

Utrolig flott fisk du får Bjarne. Er det jevnt over mye sjøørret i fjordene på denne tiden, eller er det at du vet hvor de står ?

Hilsen Dag

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Det virker som det er godt med ørret i sjøen nå. Selvsagt er det noen plasser som er bedre enn andre, gjerne grunne områder, brakkvannsområder og der det er strømmer.

:)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.