lørdag 17. mars 2012

Fiskelykke!


Dagen i dag gav fiskelykke! Hadde planlagt en tur innover til en plass jeg kun har vært én gang før og da uten å lykkes. Den gang ikke et napp å få. I dag ble det annerledes. Egentlig ikke så mange napp i dag heller, men desto mer fisk og kilo.

Det startet med en liten en som slo seg av inne ved land. Likegreit. En halvtime etter var det noe smånapping på møresilda, typisk ørret. En kort stopp i innsveivingen så kjente jeg hogget. Et voldsomt utras og sikkert et tosifret antall ganger over vann. En skikkelig fighter! Over fem minutter tok det vil jeg tro, før jeg fikk sjøørreten i håven. Fin i formen. Middag til mor og far den der. Som lovet.

En times tid etterpå og etter en matpakkelunsj så la jeg merke til litt småplasking helt inne ved land i en liten bukt. Ørreten jaget småfisk. Et langt kast langs land, men litt utenfor gav en 6 hekto ørret. Ville satt den ut igjen, men den var så godt kroket under kjeften. Den fikk bli med hjem.

En liten halvtime etter, og et par tre småørreter på som fikk svømme videre, så satt den igjen. På grunt vann, kanskje ikke mer enn 30-40 cm dypt så kom en plogbølge etter sluken. Jeg stoppet innsveivingen et lite øyeblikk og der satt den. Den raste utover så snella skreik og den kjentes godt ned i korkhåndtaket på stanga. Etter litt fikk jeg den innover, men i håven ville den ikke. Lite samarbeidsvillig var den. Ut igjen et par ganger. Litt fram og tilbake før den roet seg helt inne på grunna. Der fikk jeg "spadd" den på land med håven. Sluken løsnet i gresset. I løpet av et kort øyeblikk fikk jeg fotografert fisken og veid den i håven. Så var det uti igjen med den. Den svømte fint avgårde utover. Jeg hadde tross alt middagen berget i dag. Finfin fisketur og hvilken fiskelykke! Bedre kan man nesten ikke få det.

53cm og 1.5kg sjøørret!

6 hekto ørret til meg

55cm, 1.6kg sjøørret som fikk svømme videre etter fotografering

Stille og fint i dag i fjordstrøka innafor

5 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerer med flott fisk! sesongen er virkelig i gang nå :)

Magnus Jonas Fjell sa...

Flott fisk!
Kjekt å se at det finnes stor sjøørret i distriktet.
Flott å lese ang sjøørret turene dine, god motivasjon.

Hilsen
Magnus

Andreas sa...

Det var da litt av en fangst! :-)

Fredrik Lunde Svendsen sa...

Aii aii , kjempe fangst :) Med det flotta været kom den flotteste fisk :O)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelige kommentarer, karer :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.