fredag 23. november 2012

Helsport Fjellheimen 65l


I juli 2011 gikk jeg til anskaffelse av en ny modell Helsportsekk til langturene. En 85-liter Fjellheimen ryggsekk som kom på markedet dette året. Godt fornøyd har jeg vært med den. I forbindelse med at jeg ble med i Helsport sitt testteam i høst ble jeg bedt om å ta i bruk og teste en ny, oppgradert modell Fjellheimen ryggsekk. Dette en 65 liter, en M/L-versjon, dvs. for lang rygg. Her kommer mitt førsteinntrykk og erfaringer så langt med denne oppgraderte utgaven av Fjellheimen, som lovet.

Fjellheimensekkene er utstyrt med Helsports egenutviklede LINK bæresystem. Dette fungerer svært godt etter hensikten, er min erfaring, etter mange mil med 85-literen på ryggen. God bærekomfort kan jeg skrive under på!


I høst fikk jeg altså tilsendt denne nye sekken med den fulle benevnelsen ”Helsport Fjellheimen 65l PRO series”. På denne sekken er det foretatt noen endringer i forhold til første modellen. Jeg har hatt sekken på ryggen noen mil siden den kom i hus. Sekken har på testturene vært pakket med relevant turutstyr, for å gjøre det mest mulig reelt. De siste turene med ca.18 kg totalvekt.

Sekken har ett stort hovedrom med åpning øverst samt dobbelt glidelåsåpning i front så man lett kommer til i sekkens nedre deler når sekken ligger på rygg. Svært praktisk i leir og når sekken pakkes. Snøringer med snorstrammer øverst. Strammesnorene er kanskje litt tynne, men tydelig sterke nok. Sikkert en vanesak. Kanskje burde slike snorer vært i en skarp, selvlysende farge? På denne sekken er de svarte.

I hovedrommet er fremre og bakre deler i et lyst, grått innerstoff. Dette hjelper når man leter nede i sekken i dunkel belysning. I hoverommet er det også en stor lomme i ryggen med glidelås. Denne er og tilpasset drikkesystem. En liten lomme med glidelås finnes også i front i hovedrommet.


Sammenlignet med forrige modell kan topplokket løftes mer. Dette er svært praktisk for eventuelt mer plass i høyden. Topplokket har stor lomme med inngang fra front. Inne i topplokket er det en glidelåsåpning til en lomme. Praktisk til saker som bør ligge litt tryggere.

 Lommen i fronten har fått sideåpning med glidelås

Det er gjort en del detaljendringer i forhold til forrige modell. Blant annet er lommen på fronten endret. Denne har fått inngang fra siden med glidelås i hele lengden. På siste modell var det toppåpning med borrelåslukking. Jeg bruker blant annet denne lommen til teltstengene og pluggene. Disse går fint inn i denne modellen også. Nå skjuler lommen også festeremmen til for eksempel et liggeunderlag man ønsker å ha plassert loddrett på fronten. Med andre ord kan denne festeremmen legges inn i lommen når den ikke er i bruk. En fiffig detalj. I underkant av nevnte lomme ligger neste festerem skjult i en egen lomme her. Her ligger også bunnfeste til for eksempel en isøks.

I forbindelse med selve LINK-bæresystemet har Helsport nå forbedret justeringen av rygglengden på sekken. Nå går det langt raskere og mer nøyaktig synes jeg. Denne justeringen foretas på hver skulderrem. Jeg er en stor kar med en forholdsvis lang rygg. Har derfor strukket rygglengden på sekken til det lengste, til litt over nivå 3. Da sitter den perfekt på min rygg.

 Mer nøyaktig og enklere justering av rygglengde

Skulderremmene har blitt en god centimeter bredere og fått noe tykkere polstring. Dette er meget bra og det merkes. Sammen med langt tykkere polstring i hoftebeltet og puten som ligger mot korsryggen er bærekomforten løftet flere hakk siden forrige modell.

 Tykkere polstringer

Hurtigspennene som er på denne modellen virker mer solide enn på forrige. Glidelåshempene har fått tauhemper som gjør det lettere å håndtere selv med votter på. Veldig bra!


Nede på hver side av sekken er det lommer. På den ene siden en liten lomme med glidelås. På den andre siden, en flaskelomme. Praktisk detalj en slik flaskelomme som jeg setter stor pris på.

Praktisk flaskelomme på siden

Det er gode festemuligheter på sekken. På hver side er det to kompresjonsremmer så man kan få strammet inn sekken med disse. I disse kan også enkelt fiskestenger og annet utstyr festes til. På mine turer er dette svært viktig. Det er også festemuligheter under sekken og øverst, fremst på lokket.


Stoffet sekken er laget i (polyamid 90% og polyester 10% i såkalt ”double ripstop” materiale) er ikke vanntett, men kan impregneres. Sekken leveres med oransje regntrekk. Fungerer utmerket. Egenvekten er oppgitt til 2,4kg. Jeg veide den til 2410g på min digitale vekt.

Sekken sitter svært godt på min rygg. Helsport har lykkes godt med dette nye bæresystemet er min erfaring. Gode strammemuligheter gjør at den sitter ”tight” og stabilt på. De brede skulderremmene er gode. Hoftebeltet sitter godt og gir god kroppsbevegelse, noe som også var hensikten med utviklingen av dette bæresystemet i følge Helsport.

Dette er en sekk for langturer sommerstid, selv til 65 liter å være. Med lett og komprimerbart utstyr vil dette gå fint. Mange vil nok trenge en større sekk vinterstid eller for turer over en ukes tid vil jeg tro. Jeg antar en vekt rundt 20-22 kg totalt er en maksgrense med tanke på god bærekomfort hvis denne pakkes riktig. Den tåler nok mer. Den er solid.


Sekken blir med på et par av langturene mine til sommeren. Spesielt turer med en varighet opp til en ukes tid vil den passe fint til, i mitt friluftsliv.

Helsport kan fortelle at sekken er tilgjengelig på markedet utpå senvinteren.

5 kommentarer:

Kai Edvard - naturligvis! sa...

Hei Bjarne
Du leverer kjempebra produkt tester.
Kai Edvard

Andreas sa...

Bra beskrivelse og bilder av sekken Bjarne! Godt jobba :-)

Unknown sa...

Dette var ein sekk jeg kunne tenkt meg,vet du hva prisen er??

Bra beskrivelse av sekken :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for for kommentarer, karer! :)

Nei, Ronny, jeg vet ikke prisen dessverre. Vi får se til vinteren når den kommer for salg. Følg med på helsport.no

:)

Per Bøhn sa...

Flott beskrivelse, har akkurat fått den i hus og prøvepakker. Dette er den største sekken jeg har. Har Helsport Trolltinden 55 liter fra før. Tenk brukt utover høsten da jeg må ha med meg mer utstyr. Frontåpning med to glidelåser en en god løsning, nå klarer jeg kanskje å holde orden i teltet og å finne det jeg leter etter. Sekken ligger nå på outlet siden til Helsport for 1.695.- Fin blogg forresten leser det du legger ut.

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.