søndag 4. november 2012

Oppgradering av kart


Osloturen denne helga gav også en liten mulighet til shopping. Vi snakker selvsagt relevant og viktig turutstyr i så måte. Var bl.a. innom DNT-Oslos butikk i Storgata for å kjøpe inn kart til sommerens turer. Jeg har kart fra disse områdene fra før, men jeg går over til den nye serien fra Nordeca etterhvert. Mer kart pr kartblad, og dermed rimeligere. Når også disse er såkalte rivesikre og skal tåle vann, ja da slår jeg til. Som medlem i DNT betalte jeg 159.- pr kartblad. Det er ikke galt når hvert kart dekker vel 4x den gamle serien M711. Kart på begge sider er effektiv bruk av plass. Med andre ord, mye kart for pengene!

Fra Nordeca:

Norge-serien er en ny  landsdekkende kartserie i målestokk 1:50 000 som vil være godt egnet for korte og lange turer. Den helt nye serien består av 195 kart. Hvert kart dekker et område på 47x64 kilometer, og det er 2 kilometer overlapp mellom kartbladene. Sverige, Finland og Russland er godt dekket der de naturlig ligger innenfor kartrammen.
Alle de 195 kartene i Norge-serien er trykket på et tynt plastfibermateriale som tåler vann og er vanskelig å rive i stykker. Kartene tåler store fysiske påkjenninger og vil være et perfekt kart for tur i all slags vær.

6 kommentarer:

Jill Kristin Ø.Remme sa...

Kart som tåler vann var jo veldig interessant! Dette må vi sjekke ut. Takk for tips:)))

Jan Erik sa...

Hmm, blir det Hardangervidda og Femundsmarka også neste år?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Ja, Jan Erik, det ser slik ut. Faktisk TO turer i Femundsmarka har jeg i tankene pr nå. Igjen en tur inn via Storvika fra Jonasvollen som sist sommer, og da en liten rundtur rundt Roastenvanna med besøk av Litlsjøen igjen. Noen dager på Røvollfjellet er tankene også. Fiske i tjønnene der. Etter en liten uke tar jeg så med meg Ally til Kjäringsjöen og en ukes tid med padling inn i Femundsmarka fra svensk side.

Har også lyst å ta turen opp til Børgefjell igjen. Turen sist sommer ble noe amputert og jeg vil forsøke igjen med samme turplan jeg hadde i år, men som jeg jo måtte endre på. På vei sørover igjen vil jeg trolig avslutte langturene på Hardangervidda med en rundtur fra Tinnhølen (en uke eller to).

Planer kan jo endres gjennom vinteren, men pr nå altså er det slik jeg tenker meg kommende sommer i grove trekk. Finnmark har jeg hatt i tankene lenge, men utsetter da ganske sikkert dette et år eller to. MEN som sagt, endringer kan skje. Plutselig skjer det noe som frister mer og planene kan da fort forandres på. Jeg er heldig stilt slik. Jeg bestemmer alt sjøl.

:)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Ja, jeg er fornøyd så langt med de jeg har forsøkt med på tur. Solide saker synes jeg.

:)

Jan Erik sa...

Skjønner at Femundsmarka har festet taket i turdrømmene dine:)

Hadde det slik selv også etter første turen for 10 år siden. Det har blitt en tur nesten hvert år siden den gang. Noen år to turer, så har 10 turer i loggen.

De siste årene har jeg også blitt fasinert av nordnorge. Særlig liker jeg nordlige del av Nordland og indre Troms. Absolutt anbefalt.

Anonym sa...

Karringsjøen var også vårt utgangspunkt for kanoturen i 2011, en tur som var min første skikkelige villmarkstur.
Ok startpunkt, parkering mot betaling, og man får kjept fiskekort for svensk side av femundsmarka.
Vår tur ble ikke helt som planlagt, pga at vi flere ganger ble liggende og vente på roligere vindforhold.

Frank

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.