mandag 12. november 2012

Med fluestang i Femundsmarka


Det er alltid fascinerende å lese bøker som tar deg med til plasser du selv har vært. Slik var det også med denne boka her. Dette er i så måte en virkelig god bok. Jeg er slett ingen veteran å snakke om i Femundsmarka, har nemlig kun to turer til nå. Likevel kjente jeg meg godt igjen i beskrivelser av steder i marka som Magnus Tajet gir i sin bok her. Det er moro. Jeg ser landskapet foran meg med boka på fanget. Neset det fiskes fra, stien over Falkfangerhøgda, elvestrekket i Grøtådalen, tjernet mellom morenryggene og fjellet i bakgrunnen. Bilder jeg selv har lagret fra turene de to siste årene.

Magnus Tajet beskriver noen av sine turer til Femundsmarka fra 60-tallet og framover. Det er artig å lese om fisket i bl.a. Roasten, i Krokåthåen, i Røvolltjønnan, Skogtjønna og Grislehåen, for å nevne noen plasser. Fisket har nok forandret seg noe i Femundsmarka i ettertid, men stemningen er virkelig den samme og den blir beskrevet godt.

På planen min for neste sommer står nettopp Femundsmarka igjen. Det tenkte jeg ikke da jeg satt på Fæmund II tilbake til Jonasvollen sist sommer. Da mente jeg at jeg trengte en pause kanskje. Neida, jeg er etter kun to turer blitt sterkt avhengig ser det ut som. Denne boka gjør det bare verre. Det er et godt tegn på god bok.

Jeg fant boka på Finn.no og den kostet meg et par hundrelapper. Boka kom ut på Aschehoug i 1991. Noen sider i boka er viet fargefotografier fra marka. Artig å se, men jeg trengte de egentlig ikke. Beskrivelsene er gode nok. Boka anbefales sterkt hvis du kommer over den.

5 kommentarer:

Jan Erik sa...

Flott boksomtale som settes i en sammenheng.

Enig i at det gir en ekstra dimensjon til boka, når en ser for seg egne opplevelser.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelig kommentar, Jan Erik! :)

Fredrik Lunde Svendsen sa...

Det var det samme jeg opplevde på Viddå i sommer, da vi fulgte boka te vidar :) Det føles litt spesielt :)

stian aadland sa...

Godt tips til bok som må anskaffes. Har ikke vært i Femundsmarka, men det står høyt på listen over steder jeg vil vandre neste sommer.
stianmedsekken.net

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Femundsmarka anbefales virkelig, Stian! :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.